Datum: zondag 13 november 2022, 17:15 - Auteur: Redactie

Slordig PCP laat twee dure punten liggen bij Riel

PCP is ambitieus, maar komt maar niet los in 4C. Zondagmiddag speelde het gelijk in en tegen Riel.

PCP kwam na vier minuten al met 1-0 achter door een miscommunicatie tussen de laatste linie en de keeper. Toch werd het na een kwartier ballen al gelijk: de MVP van dit seizoen, Soufiane Meydubi (foto), was het eindstation van een goede aanval: 1-1. Na 34 minuten kwamen de bezoekers uit Brabantpark zelfs op 1-2. Een snelle aanval via de voet van aanvoerder Perry van Schijndel, die de bal meegaf aan Mouhcine Zerouali, die op zijn beurt kapte en de bal in de voeten legde van spits Mustapha Houba. Hij draaide en schoot knap binnen. Net voor rust ging het echter mis: slordig balverlies van doelpuntenmaker Meydubi werd afgestraft wordt door Riel.

PCP startte na de rust fel en creëerde kansen uit de counter, maar dat deed de thuisclub ook. Na 70 minuten blijdschap in het uitkamp door een goede combinatie dwars door het vijandelijke centrum: Meydubi drukte af en liet zijn tweede goal van de middag noteren: 2-3. Daarna volgde er een corner van Riel, die slecht verwerkt werd en uiteindelijk door PCP in eigen doel terecht kwam. De Bredanaars wilden de bal weg schieten, maar het projectiel vloog tegen een eigen speler aan. Tijdens de laatste vier minuten kreeg PCP nog drie 100 procent kansen, maar hij viel er niet meer in.

“Over heel de wedstrijd gezien heeft PCP vijftien kansen gehad en Riel negen, dus had PCP moeten winnen. Riel is de gelukkigste met een punt, dit was ook te zien met het juichen bij laatste fluitsignaal. We pakken weer te weinig door onze eigen fouten. De jonge scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, verdient overigens een compliment”, zei PCP-trainer Lorenzo Boudewijns na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Riel – PCP 3-3 (2-2)
1-0 Riel, 1-1 Soufiane Meydubi, 1-2 Mustapha Houba, 2-2 Riel, 2-3 Soufiane Meydubi, 3-3 Riel.