Datum: zondag 13 oktober 2019, 15:17 - Auteur: Redactie

Snelle treffers Rick Mertens leveren SAB slechts punt op

Het leek er toch echt op dat Rick Mertens SAB de volle buit zou bezorgen, maar uiteindelijk verdiende Waspik een punt en dat kreeg het ook. De Bredase goalie Max Wigman, die vorige week niet keepte tijdens de 7-2-afstraffing bij RWB, werd zelfs nog man of the match op sportpark Ruitersbos door een nederlaag af te wenden.

De puike seizoensstart van de Sint Anna Boys is al een beetje vervaagd. Vorig weekend dus de ferme uitglijder en ook in speelronde 4 geen zege voor de ploeg van trainer Meindert Dijkstra. Terwijl SAB vorige maand won van DIA, verloor Waspik vorig weekend van hetzelfde DIA. En dus waren de Bredanaars op eigen terrein de favoriet. Via twee goals van Rick Mertens leek de degradant op roze te zitten, maar het bezoek uit het dorp sloeg keihard terug.

Waspik speelde sterk, sterker dan de thuisclub en produceerde al rap de aansluitingstreffer. Uiteindelijk bezweek SAB onder de hevige druk van de gasten en werd het 2-2. Bij die stand zou het echter blijven, mede door het sterke optreden van SAB-doelman Wigman, die na afloop de nodige complimenten in ontvangst mocht nemen. Volgend weekend moet SAB weer eens zien te winnen. Dan staat het duel met Right ‘Oh gepland in Geertruidenberg.

”Het begon goed. Hadden uiteindelijk zelfs nog meer goals kunnen maken. In de tweede helft hebben we bijna de hele helft onder druk gestaan. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat we een punt hebben overgehouden. Max stond ook weer geweldig te keepen. Dus dat scheelt. Al met al waren zij niet slecht en wij te slordig”, aldus defensieleider Tomas Baljeu (foto, links) na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

SAB – Waspik 2-2 (2-0)
1-0 en 2-0 Rick Mertens, 2-1 en 2-2 Waspik.