Datum: maandag 29 oktober 2018, 20:58 - Auteur: Redactie

Speler van de week (speelronde 6): Moustafa Mohammad

Na elke speelronde kiezen wij de ‘VIB’ Speler van de week. Na speelronde 6 is onze keuze gevallen op Moustafa Mohammad van Baronie.

De jonge aanvaller van de zondag Hoofdklassers verdient deze prijs wellicht door zijn trainer. Jurrian van Poelje stond op het punt de van Dongen teruggekeerde vedette te wisselen bij een 0-0-stand, maar bedacht zich. “Ik had Jorik Mijnhijmer bewust op de bank laten beginnen, omdat we dachten dat Moustafa tegen dit elftal (Alphense Boys, red.) beter in de spitsenrol zou passen. En ook bewust nagedacht over het inbrengen van Jorik. Ik wilde eigenlijk Moustafa eruit halen, had dat zelfs al met mijn assistent afgesproken. Maar toen stond ik aan de zijlijn en kreeg ik een gevoel dat hij hem nog kon maken. En dat is een goed gevoel gebleken. Ook al zat hij niet heel goed in de wedstrijd, hij kan altijd van niets iets maken.”

Inderdaad. De dekselse Mohammad speelde een slechte pot voetbal, maar stond vlak voor tijd op de juiste plek. Invaller Mark Schuit schoot op het vijandelijke doel, waarna de keeper de bal keerde. Het leer kwam terecht voor de voeten van Mohammad, die de winnende treffer tegen de touwen knalde: 1-0 en een plek in de top drie voor de Baronnen. Het is zowel voor Mohammad als Baronie een prima seizoen tot dusver. Wie weet waar het eindigt.

Namens Voetbalinbreda.nl feliciteren wij Mohammad (foto) van harte!