Datum: maandag 10 december 2018, 21:59 - Auteur: Redactie

Speler van de week (speelronde 11): Tijn van Galen (Groen-Wit)

Na elke speelronde kiezen wij de ‘VIB’ Speler van de week. Na speelronde 11 is onze keuze gevallen op Tijn van Galen van Groen-Wit.

De naam van de jonge spits van de club uit Princenhage rolde al langer over de tongen aan de Postillonstraat toen hij bij de junioren van Groen-Wit legio doelpunten maakte. Sinds een tijdje is hij volwaardig selectielid en zijn naam lijkt als één van de eerste te worden genoteerd door zijn vader en coach Martijn van Galen, als die de opstelling maakt voor een wedstrijd. Waarom? Omdat de talentvolle aanvaller skills heeft. Net zoals zijn vader jaren geleden overigens. Van Galen senior was professional in de voorhoede van clubs als KV Mechelen en VVV.

In 3B had Van Galen junior voor het thuisduel met OVC ’26 al zeven goals en een handvol assists op zijn naam. Na zondag zijn dat dus negen goals, want dankzij zijn dubbelslag won Groen-Wit met 4-3, waardoor de kleine volksvereniging nog steeds kan dromen van de top drie. Het staat nu zevende, maar komende zondag sluit het de eerste seizoenshelft af bij hekkensluiter ZIGO, waardoor de Bredanaars weer kunnen stijgen. Van Galen zelf is flink op dreef. Hij nam meer dan een derde deel van de totale productie (24) van Groen-Wit voor zijn rekening.

Namens Voetbalinbreda.nl feliciteren wij Van Galen van harte!