Datum: dinsdag 23 april 2024, 13:40 - Auteur: Redactie

Baronie-spits Yassine Mejres na de zomer naar RBC

RBC heeft na de zomer de beschikking over nog een speler van Baronie. Na onder meer Jens en Sander Wirix, Rhomar Boudzra, Emile Linkers, Mustafa Mohammad en Aart Veldhof komt ook Yassine Mejres naar Roosendaal.
 

Via de socials maakt de voormalige profclub de overstap bekend. “De Bredanaar begon met voetballen bij The Gunners en belandde via Advendo bij Boeimeer, waar hij op 15-jarige leeftijd al in het eerste elftal debuteerde. Daarna vertrok hij naar Baronie, waar trainer Jurriaan van Poelje hem na twee jaar JO19 bij het eerste elftal haalde dat destijds in de Hoofdklasse uitkwam. In de zomer van 2021 maakte Mejres een tijdelijke overstap naar Malta en kwam daar uit voor Luqa St. Andrew’s FC in de Challence League, het een na hoogste niveau van het Zuid-Europese eiland. Na de winterstop keerde hij terug naar Breda en promoveerde met Baronie naar de Derde Divisie.”
 
Maar na twee seizoenen op dat niveau is degradatie naar de Vierde Divisie echter inmiddels een feit en komt hij volgend seizoen wellicht tegen zijn oude club in actie met RBC. “Ja, dat zou hartstikke leuk zijn!”, aldus een enthousiaste Mejres. Na een half jaartje Malta wordt RBC zijn volgende club buiten Breda. “Klopt, maar na zes jaar bij Baronie ben ik aan een nieuwe uitdaging toe. RBC is wat dat betreft een mooie kans, een goede club met ambitie. En ik ken er natuurlijk al een aantal jongens van. Ik heb er echt zin in.”
 
Het vertrek van Mejres wordt daarentegen opgevangen met de komst van Jay-Jay Meierdres. Hij speelde vroeger ook bij Baronie en komt juist over van RBC, dat dit seizoen kampioen werd in de zondag eerste klasse.
 
(foto door Marcel Mol)