Datum: zondag 20 maart 2022, 17:12 - Auteur: Redactie

Sportieve malaise houdt aan voor ‘goed spelend’ WDS ’19

WDS ’19 heeft in 2022 nog geen enkel punt behaald in 4C. Zondagmiddag verloor de ploeg uit Kesteren bij koploper RFC al was het optreden niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden. Het was echter wel de vierde nederlaag op rij.

WDS startte voortvarend met drie hoekschoppen in de eerste vijf minuten. De eerste twaalf minuten kwam RFC er niet aan te pas. Vervolgens in de 12de minuut een hoekschop die binnen gewerkt werd, tevens het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Vervolgens 25 minuten alleen maar WDS: in de 17de minuut een bal van Abdul Avci die van de lijn gehaald wordt en in de 3sr0e minuut een 1 op 1 kans van Abdul Avci. Tussendoor zelfs nog een bal van Ralph de Brouwer op de paal.

Vervolgens schietkansen voor Cheyondre Richardson en Quinten van Zalen. In de 34se minuut tot overmaat van ramp nog een bal op de lat van Bayram Avci. Vlak daarna weer een schietkans voor Richardson. Het was een fase van twintig minuten echt schiettent. Maar waar het wachten was op de 1-1, geeft Abdul Avci op een niet slimme wijze een hoekschop weg, waar RFC de 2-0 uit maakt in de 38ste minuut. Tweede wapenfeit van RFC, gelijk de tweede goal.

Een minuut voor rust grijpt eerst Dinh Vo niet in en vervolgens De Brouwer niet en de eindstand komt op het bord. In de tweede helft een stuk minder niveau van de gasten uit de Haagse Beemden. RFC hoefde en wilde niet meer en speelde eigenlijk alleen nog maar op de counter waar Rigean ‘Fransje’ Pungi weinig reddend op hoefde te treden en de Bredanaars hadden niet echt de puf meer.

“Een zwaar geflatteerde nederlaag en we hebben de kans gehad om de koploper pijn te doen. Voetballend en werkend voor elkaar oprecht een van de beste wedstrijden tot nu toe. Houden we dit vol dan gaan de punten op zeker nog komen”, aldus de geplaagde WDS-trainer Martijn van Wanrooij na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

RFC – WDS ’19 3-0 (1-0)
1-0, 2-0 en 3-0 RFC.