Datum: maandag 8 mei 2023, 00:43 - Auteur: Redactie

Bekersprookje duurt voort: Groen-Wit haalt de finale

VIDEO – Een thriller zoals alleen Groen-Wit die kan veroorzaken zondagmiddag in de halve finale van het bekertoernooi. De zondag derdeklasser won van zondag derdeklasser Zwaluw VFC na een fantastisch schouwspel gevolgd door een bloedstollende penaltyserie en staat in de finale.

STERKE START BEZOEKERS UIT VUGHT

Vuurwerk. Dat was het woord van de dag in Princenhage. De kraker begon met vuurwerk vlak voor de aftrap. Honderden uitfans lieten knallen horen en rode fakkels in harmonie met de eigen clubkleuren, terwijl ook het thuiskamp de nodige rotjes afstak. En ook het duel zelf knalde langs alle kanten. Zwaluw, dat kampioen gaat worden in zijn Derde Klasse C, opende goed in het hol van de leeuw. Het profiteerde van het gapende gat tussen het spitsenkoppel Tijn van Galen en Zakaria Zerouali en het middenveld en kwam meerdere keren in kansrijke positie. Het was echter Stijn Stoffelsen (16) die zijn doel schoon wist te houden. Maar op een magistrale uithaal was hij kansloos: 0-1.

De thuisploeg van trainer Oualid Saadouni schrok wakker en reageerde vurig. Spits Van Galen scoorde bijna een wereldgoal achter zijn standbeen en nog wat pogingen vlogen daarna over en naast. Maar de gelijkmaker zou er komen. Rechtsbuiten Zerouali brak aan de linkerflank door, zocht de vijandelijke zestien op en schoof de bal scherp in de rechterhoek: klasse. Hij vierde de belangrijke goal voor de beruchte parkeerplek, waar de harde kern van Groen-Wit altijd staat. Met twee handen in elkaar gedrukt op zijn borst zoals zijn idool: Cristiano Ronaldo. Maar zijn absolute hoogtepunt zou nog komen. Vlak voor rust ontplofte het Haogse sportpark volledig.

‘CRISTIANO’ ZEROUALI ZET DE POSTILLONSTRAAT IN VUUR EN VLAM

Terwijl beide clubs de kleedkamers op dachten te zoeken bij een 1-1-stand, was Zerouali wederom op links actief. De jongste telg uit een ware voetbalfamilie bestaande uit Mouhcine Zerouali (PCP) en Ahmed Zerouali (bankzitter) maakte zijn oudere broer en neef trots. Alleen zoals zij dat jaar in jaar uit deden, deed hij het nu. Diagonaal voor het Zwaluw-doel dreigend naar links, een flitsende kap naar rechts en een sensationele uithaal in de verre kruising. Golazo. Zerouali rende richting de cornervlag en maakte een bizarre schroef-salto als een ware free-runner. Het was smullen. En het zette de wedstrijd op zijn kop. Men kon niet wachten op de tweede helft.

En ook daarin was er spektakel. Stoffelsen zag er bij een vrije trap niet lekker uit: 2-2. Maar daar was Cristiano Zerouali weer. Nota bene met een kopbal bracht hij Groen-Wit weer aan de leiding diep in de tweede helft. Hij vierde deze met de gruwelijkste voetbal-celebration ooit: SIUUUU! De circa 700 toeschouwers genoten met volle teugen. Maar Zwaluw toonde aan geen kinderachtig ploegje te zijn. Vlak voor tijd scoorden ook zijn een parel van een doelpunt. Een uithaal van buiten het strafschopgebied draaide te mooi en te hard weg van de handschoenen van Stoffelsen: 3-3. De prima leidende arbiter, onderdeel van een KNVB-trio, blies daarna af. Penalty-tijd. Spanning om te snijden.

TIENER-DOELMAN DE HELD VAN DE BLOEDSTOLLENDE PENALTYSERIE

En U raadt het al. Het jochie van 16, dat als een leeuw staat te keepen sinds dit kalenderjaar, groeide uit tot ‘matchwinner’. Opvallend was overigens hoe goed beide team de pingels namen. Alleen good old Chafik Boushaba, die toch inviel ondanks veel blessureleed en het feit dat Cheyondre Richardson niet mee mocht doen omdat hij net terug was van een vakantie, kwam goed weg. De ex-spits van Baronie zag zijn strafschop via een polletje over de keeper stuiteren (zie video hier onder) Pas bij een 7-7-stand, werd de druk een Zwaluw-invaller teveel. Hij wilde rechts inschieten, maar Stoffelsen dook katachtig en bracht Groen-Wit in extase. Voetbalinbreda.nl sprak met de jonge sluitpost.

“Ik ben een beetje dronken nu in de kantine, samen met Jop van Galen. Dit is zo bijzonder, wat we hebben bereikt. Kan het allemaal niet begrijpen. Hier droomde ik van. De winnende pakken. Het is gebeurd. Ben zo trots op het team. Tijdens de serie was ik niet zenuwachtig, was vooral aan het genieten. Ik probeerde hun spelers uit hun concentratie te halen. Ik probeerde gewoon rustig over te komen. We spelen nu de bekerfinale. We moeten tegen RKSV Nuenen, een club uit de Vierde Divisie.  Dit is ongelooflijk. Zo mooi”, sloot de youngster af. Uiteraard zal Groen-Wit de underdog zijn in de finale, maar één ding is zeker: Groen-Wit is de club die Breda op de kaart zet. Hulde.

Groen-Wit – Zwaluw VFC 3-3 (2-1) * Groen-Wit wint na strafschoppen
0-1 Zwaluw VFC, 1-1 en 2-1 Zakaria Zerouali, 2-2 Zwaluw VCF, 3-2 Zakaria Zerouali, 3-3 Zwaluw VFC

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss