Datum: zondag 27 november 2022, 16:29 - Auteur: Redactie

Staartduel met Real Lunet levert Rijen een late domper op

Rijen verzuimde zondagmiddag uit de degradatiezone van 2D te klimmen. In blessuretijd verloor het twee dure punten bij concurrent Real Lunet.

De neutrale toeschouwers zat likkebaardend toe te kijken hoe beide ploegen elkaar het vuur aan de schenen legden. Real Lunet kreeg de eerste opdoffer te verwerken toen Joost Broeders de score opende, maar gelijkmaker lag al snel in het Rijense mandje. Toch was het opnieuw Broeders die de gasten de voorsprong bood: 1-2.

Maar na rust ging het nog harder met de goals. De thuisclub kantelde de wedstrijd volledig, maar toen was daar Luuk Maas met de 3-3. En het werd nog mooier voor de geel-groenen. Jordi Doms mocht in blessuretijd een strafschop nemen en deed dat met succes: 3-4 en ontlading in het uitkamp. Maar die extase was van korte duur.

In de allerlaatste seconden maakte Real Lunet de sensatie compleet door de eindstand op 4-4 te bepalen. Consternatie alom. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Rijen-coach Jeremy Buchly. “We moesten deze wedstrijd over de streep trekken na onze goal in blessuretijd. Hier moeten we van leren.”

Real Lunet – Rijen 4-4 (1-2)
0-1 Joost Broeders, 1-1 Real Lunet, 1-2 Joost Broeders, 2-2 en 3-2 Real Lunet, 3-3 Luuk Maas, 3-4 Jordi Doms (pen.), 4-4 Real Lunet.