Datum: zondag 2 februari 2020, 23:59 - Auteur: Redactie

Steriele stadsderby WDS ‘19 versus SAB blijft onbeslist

Het Bredase onderonsje in 4C leverde geen winnaar op zondagmiddag. In een vrij steriele stadsderby bleef het bij twee eerlijk verdeelde goals voor de pauze.

Sportpark Paradijs zag twee teams die de potentie hebben om te promoveren, maar dit seizoen beiden niet tot de titelkandidaten behoren. Vooral het WDS van vertrekkend coach Alkan Uzun valt tegen en omdat SAB  de eerste ontmoeting van de huidige campagne met 5-0 won was het wachten op wraak van de thuisclub in de Haagse Beemden.

Die kwam er aanvankelijk helemaal niet, toen de bij SAB weer opgeleefde Ramon de Bruijn (ex-JEKA en TVC Breda) de score opende namens de bezoekers van trainer Meindert Dijkstra. Tot vreugde van de gastheren bleef het antwoord niet lang uit. Abdul Avci dribbelde zich vrij en trapte de bal in de kruising: game on.

Maar wat er daarna volgde was een vrij kansloze pot voetbal, waarin beide doelmannen weinig te doen kregen en er dus niet meer gescoord werd. Voetbalinbreda.nl sprak met twee steunpilaren van beide ploegen. “Een punt voor beide ploegen was we terecht. SAB kreeg nog een goede kans na rust en wij hadden een paar momentjes, maar qua kansen was het verder niet veel”, aldus WDS-goalie Robbert van Oorschot.

De doelman van de Sint Anna Boys, Max Wigman, had een zelfde mening. “De 1-1 is een terechte uitslag. Zij wat meer balbezit. We hadden hem nog kunnen winnen in de laatste minuten, maar er was een goede redding van Robbert van Oorschot. Gezien alle afwezigen (onder meer Joris van de Lande en Rhomar Boudzra) een goed resultaat.” Volgend weekend neemt SAB het thuis op tegen Right ‘Oh. WDS ontvangt dan RFC.

WDS ‘19 – SAB 1-1 (1-1) 0-1 Ramon de Bruijn, 1-1 Abdul Avci.