Datum: zondag 3 oktober 2021, 17:25 - Auteur: Redactie

Sterk Bavel vernedert onherkenbaar Beek Vooruit

Het krachtsverschil tussen Bavel en Beek Vooruit is nooit zo groot geweest in de zondag tweede klasse. In speelronde 2 wonnen de groenhemden de derby van de Gemeente Breda met veel overtuiging van de bezoekende oranjehemden.

Menigeen vraagt zich af wat er met Beek Vooruit gebeurd is. Lange tijd was de club uit Prinsenbeek vierdeklasser, maar de laatste jaren klom het op tot de zondag tweede klasse onder leiding van trainer Arno Gabriëls en speelde het daar een puike rol. Gabriëls, die inmiddels alweer een tijdje weg is uit het Bredase dorp, zal ook met gefronste wenkbrauwen hebben gekeken naar de slechte voorbereiding op het nieuwe seizoen en de nu toch wel barslechte start van de competitie. Vorig weekend werd er nog met 2-2 gelijkgespeeld op sportpark de Heikant, deze keer was het een kansloos verhaal voor de Bekenaren.

Bavel was een plaag voor de zwakke uitdefensie en stond al binnen een kwartier op 2-0. Wie anders dan Niek Akkermans schudde die dubbelslag uit zijn mouw? Precies, niemand. Akkermans’ voorbeeld deed goed volgen, want Sander van Gils trakteerde het thuispubliek op een fantastische 3-0. Hij slalomde als Alberto Tomba in zijn beste tijd door de vijandelijke verdediging en schoof het leer koelbloedig met links in het hoekje. Ook de 4-0 was van zijn makelij. Dat gezien hebbende was reden genoeg voor Akkermans op zijn hattrick te voltooien. Het slotakkoord was voor Mike Polderman: 6-0.

Klinkende cijfers voor de equipe van coach Coen Rijppaert en een hard gelag voor de formatie van trainer Marcel van Helmond, die zal balen van de absentie zijn gestopte verdedigers Wesley van Oers en Ruben Goedhart bijvoorbeeld. Overigens was Beek Vooruit niet helemaal kansloos, maar Bavel-keeper Glenn van Peer is een groene muur die ook dit jaar haast onpasseerbaar blijkt. Enfin, Bavel had er maling aan en gaat door met wat het al tijden doen: indruk maken. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Erik Meijerink.

“Of het zo makkelijk ging als de uitslag doet vermoeden? Ja, het was weinig geflatteerd”, vertelt de routinier van de Bavioanen. “We hebben degelijk en goed voetbal gespeeld en we zijn effectief geweest met onze kansen.”

Bavel – Beek Vooruit 6-0 (2-0)
1-0 en 2-0 Niek Akkermans, 3-0 en 4-0 Sander van Gils, 5-0 Niek Akkermans, 6-0 Mike Polderman.