Datum: zondag 12 februari 2023, 17:45 - Auteur: Redactie

VIDEO: Beek Vooruit houdt koploper RBC in bedwang

Voor Beek Vooruit was de hoop op sportieve wraak gezien de kansloos verloren uitwedstrijd tegen RBC groot zondagmiddag in 2C. En het resultaat mag er zijn: de titelfavoriet deelde de punten met de formatie uit Prinsenbeek.

Op sportpark de Heikant nam RBC het initiatief en trok het spel naar zich toe. Het leverde na een halfuur spelen de openingsgoal op van Tom de Bonte. De Roosendaalse ex-profclub, die flink investeert in kwalitatief puike voetballers voor het niveau waarop men acteert, kon echter niet lang genieten van die voorsprong. Loek Schalk stond na een scrimmage helemaal vrij en nam de bal prachtig op de slof en bepaalde de ruststand op 1-1. Daar bleef hij bij na ruim 90 minuten.

Voetbalinbreda.nl sprak na de remise met Beek Vooruit-verdediger Bas Frijters. “Terechte uitslag, wij hebben keihard gewerkt voor een puntje en bij RBC was het allemaal net niet. Ze hadden ons ook nog tien bakken bier beloofd van onze overwinning toen tegen hun concurrent VFC, waardoor RBC de periodetitel pakte. Daar hebben we er maar twee van gekregen, dus we hadden genoeg motivatie”, besloot de Bekenaar met een knipoog en een glimlach.

Beek Vooruit – RBC 1-1 (1-1)
0-1 Tom de Bonte, 1-1 Loek Schalk.