Datum: zondag 10 maart 2024, 17:10 - Auteur: Redactie

Sterk Chaam klopt Raamsdonk en grijpt de periodetitel

De periodetitel is binnen in 4B voor Chaam. De oranjehemden wonnen zondagmiddag van Raamsdonk en vierden erna flink feest.

Een duel met belangen, maar de bezoekers van trainer Karel Daamen en Rik Jochems gaven thuis, ondanks een mazzelmomentje van de gastheren. In de eerste helft was Chaam vooral in balbezit geweest had nog best wat kansen gehad. Met name uit goed druk zetten en standaardsituaties. Raamsdonk kreeg in de 20ste minuut wel een gigantische kans waarbij hun buitenspeler hem voortrok, maar niemand hem binnen liep. In de 42ste minuut ging de thuisspits diep na een lange bal en kwam hij uit bij de zijlijn. Hij wilde de bal voorgeven, maar deze viel zomaar binnen bij de korte kruising. Dit was ook meteen hun laatste schot op het doel van Chaam.

In de 44ste minuut nam specialist Bas Goos een vrije trap van voor de dug-out en deze viel ook met geluk binnen bij hun in de verste kruising. Een belangrijke moment om de gelijkmaker te prikken, want in het tweede bedrijf drukte Chaam door. In de eerste minuut na rust na een voorzet van Luuk Oomen kregen de bezoekers een penalty. De bal viel op de hand bij een vijandelijke verdediger. Aanvoerder Jelle van Raak schoot het buitenkansje goed binnen in het zijnetje. In de 53ste minuut was het Van Raak die druk zette op de vijandelijke keeper na een te korte terugspeelbal. Deze sprong omhoog door een polletje waardoor Van raak hem in het lege goal kon spelen: 1-3.

Ondertussen wisten de gasten dat Waspik met 5-2 had verloren en speelden ze de wedstrijd rustig uit zodat de voorsprong niet meer in gevaar kwam. Hierdoor werd de tweede periode gepakt. Noemenswaardig was nog maar eens een debuut van jeugdspeler Sebas van Engelen tien minuten voor tijd. “We hebben historie geschreven met VV Chaam, de eerste keer een periode gepakt in de vierde klasse ooit, mede door twee heel belangrijke doelpunten van Jelle van Raak”, aldus coach Jochems na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Chaam – Raamsdonk 3-1 (1-1)
0-1 Raamsdonk, 1-1 Bas Goos, 2-1 (pen.) en 3-1 Jelle van Raak.