Datum: zondag 14 april 2024, 15:53 - Auteur: Redactie

Sterk JEKA nekt Victoria ’03 ook en ruikt de top vijf

JEKA verkeert in een bloedvorm en etaleerde dat zondag in 2C opnieuw. Concurrent Victoria werd aan de kant gezet op sportpark Tussen de Leijen.

Na de bizarre 8-0-nederlaag van JEKA tegen CHC op 3 december 2023 is de lijn enkel en alleen aan het stijgen. De jonge oefenmeester Maikel Nijst heeft het eveneens jonge elftal naar zijn hand gezet en de positieve resultaten stapelen zich nu op. De vierde plek, die Uno Animo nu nog bezet, is slechts op drie punten verwijderd. Dit kwam mede door een puike thuiszege op rivaal Victoria ’03.

De Bredase Tricolores namen namelijk al rap de leiding via spelmaker Merijn Notenboom (foto). De ervaren linkspoot krulde een vrije trap langs de vijandelijke muur en bracht het thuispubliek in extase. Maar het bezoek uit Oudenbosch sloeg terug met zijn gelijkmaker en bracht de wedstrijd plots in balans. Het was echter op karakter dat Bowen van der Linden de 2-1 in de hoek werkte.

Uiteindelijk hield Jeugdig Enthousiasme Kan Alles stand en werd het zelfs 3-1. Doelpuntenmaker? Mehmet Sari. Na afloop vroeg Voetbalinbreda.nl aan coach Nijst wat het perspectief nu is op de ranglijst, na de recente degradatiezorgen. “De top vijf is in zicht, maar het kan ook nog de andere kant op. Roosendaal verloren we onnodig en ook tegen Bavel speelden we onnodig gelijk, anders waren we al veilig.”

JEKA – Victoria ’03 3-1 (1-0)
1-0 Merijn Notenboom, 1-1 Victoria ’03, 2-1 Bowen van der Linden, 3-1 Mehmet Sari.