Datum: donderdag 1 oktober 2020, 23:15 - Auteur: Redactie

Sterk NAC Breda maakt thuis gehakt van Jong Ajax

Vrijdagavond heeft NAC opnieuw een overwinning geboekt. Jong Ajax had weliswaar meer balbezit, maar het was vooral NAC dat de klok sloeg. Door een hattrick van Sydney van Hooijdonk en één doelpunt van Nick Venema zette NAC de Amsterdammers gemakkelijk opzij.

Maurice Steijn was vandaag niet aanwezig in het Rat Verlegh Stadion. De hoofdtrainer is mogelijk in contact gekomen met een persoon die besmet was met het COVID-19 virus en zat dus in thuisquarantaine. Assistent Hans Visser nam vandaag zijn taken over. De basisopstelling was op één plaats veranderd ten opzichte van vorige week. Huseyin Dogan werd vervangen door Nick Venema.

Na acht minuten probeerde Thom Haye het een keer van afstand. Zijn inzet werd geblokkeerd door een verdediger van Ajax. Deze deed dat echter met de hand, waardoor scheidsrechter Oostrom niets anders kon dan de bal op de stip leggen. Sydney van Hooijdonk eiste de bal op en schoot resoluut binnen. 1-0!

Na de goal was het vooral Jong Ajax dat probeerde te voetballen, maar een NAC bleek gevaarlijker. Na dertig minuten spelen gaf Mounir El Allouchi een afgemeten voorzet af op, wie anders dan, Sydney van Hooijdonk. De spits kopte de bal achterwaarts over doelman Kotarski heen en tekende zo voor zijn tweede van de avond. 2-0! Dit was tevens de ruststand.

NAC kwam goed de kleedkamer uit en het eerste kwartier in de tweede helft was het zeer dominant. Dit resulteerde in een kopkans voor Van Hooijdonk en een verwoestend schot van Venema, die uiteenspatte op de paal.

Na 74 minuten spelen kreeg NAC een vrije trap in de as van het veld. El Allouchi schoot de bal in de richting van Roger Riera. Die legde de bal panklaar voor Sydney van Hooijdonk die bij de tweede paal kon binnen tikken. 3-0 en de eerste hattrick ooit voor Sydney van Hooijdonk!

Niet veel later was het al 4-0. Nick Venema startte de brommer en liep alles en iedereen voorbij vanaf de middenlijn. Vanaf randje zestien haalde hij hard uit en tekende zo voor de 4-0.

Hierna kon NAC freewheelend voetballen richting het eindsignaal. DJ Buffonge maakte nog zijn rentree na een blessure en ook Moïse Adilehou mocht nog invallen. Ondanks dat het balbezit vandaag voor Jong Ajax was, was het NAC dat de dienst uitmaakte. Opnieuw een prima overwinning voor de Bredanaars. Achttien punten uit zes wedstrijden. Volgende week staat de topper tegen De Graafschap op het programma. Weet NAC ook in Doetinchem te winnen?

(bron: nac.nl)

NAC Breda – Jong Ajax 4-0 (2-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Van Hooijdonk, 4-0 Venema.