Datum: zaterdag 12 november 2022, 17:33 - Auteur: Redactie

Stoelriemen vast: Internos beleeft ‘ziekste pot’ ooit

Internos reisde zaterdagmiddag in 3C af naar Groote Lindt en leek met een pak slaag huiswaarts te keren. Maar na een 4-0-achterstand (!) kantelde het bezoek uit Etten-Leur het duel in de laatste twintig minuten volledig, waarna de arbiter de wedstrijd staakte.

Jaye Musters (foto, links) staat nog te trillen van alle adrenaline als hij Voetbalinbreda.nl spreekt. Het uitduel van zijn ploeg is zonder twijfel krankzinnig te noemen. “Of dit de ziekste pot voetbal is die ik ooit gespeeld heb? Ja, 100 procent”, is hij resoluut. En dat is begrijpelijk, want want er zich allemaal afspeelde op sportpark Bakestijn in Zwijndrecht.

De Zuid-Hollandse formatie nam het initiatief en speelde Internos zoek: 4-0 stond het na 71 minuten spelen. Maar toen Mike van Noord de 4-1 scoorde, ontstond er een knotsgekke ambiance. Dat was het moment voor spelmaker Sven van Zwam om op te staan. De topschutter maakte er 4-2 van en zag hoe de thuisploeg daarna een rode kaart kreeg.

“Op dat moment raakten zij in paniek en scoorden wij al onze kansen”, glundert Musters. Het was namelijk wederom Van Zwam die de 4-3 maakte en zijn hattrick voltooide toen hij de 4-4 op het scorebord liet programmeren. En inderdaad, daar bleef het niet bij. In blessuretijd zetten Dirk van der Ham de wedstrijd volledig op zijn kop: 4-5.

“En toen staakte de scheidsrechter met nog een minuut te spelen. Ongelooflijk, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik sta nog steeds te shaken. Het is de vraag wat er nu gaat gebeuren, de arbiter voelde zich geïntimideerd door Groote Lindt. We begonnen opportunistisch te spelen en hadden wat geluk, zij zullen slecht slapen. Het was absurd, echt bizar.”

Groote Lindt – Internos 4-5 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Groote Lindt, 4-1 Mike van Noord, 4-2, 4-3 en 4-4 Sven van Zwam, 4-5 Dirk van der Ham.