Datum: dinsdag 18 april 2023, 02:04 - Auteur: Mica de Montigny

Stijn Stoffelsen (16) gaat de wedstrijd van zijn leven keepen met Groen-Wit

Hij is pas zestien jaar, maar Stijn Stoffelsen (foto) kan dinsdagavond een ware heldenrol vertolken. Voor het eerst in de historie van Groen-Wit kan de club de halve finale van het bekertoernooi bereiken en daarmee een ticket verdienen voor het landelijke bekertoernooi. Voetbalinbreda.nl sprak met de piepjonge doelman.

Zijn trainer Oualid Saadouni typeert Stoffelsen als ‘stille jongen’, met een ‘Groen-Wit-hart’. “Afgelopen zaterdag hadden we een quiz met de hele selectie en die won hij”, vertelt zijn coach. “Stijn is nog heel jong, maar doet het hartstikke goed. Daarom staat hij ook op doel. Hij is de toekomst van Groen-Wit.” Mooie woorden voor de youngster, die de wedstrijd van zijn leven gaat keepen. Op het gras van Drechtstreek, een zaterdag derdeklasser uit Papendrecht, moet het gaan gebeuren voor de club uit Princenhage. De zondag derdeklassers willen historie schrijven. Dat moet men doen met een keeper uit Westerpark, die eigenlijk nog twee jaar in de jeugd mag spelen en nu al in de titelrace van 3A is verwikkeld en dus in Zuid-Holland voor een unicum staat met zijn equipe.

Na de winterstop veroverde Stoffelsen een basisplaats en aan de Postillonstraat is men apetrots op hem. Hoe ziet hij de bizar snelle ontwikkeling zelf? “Vorig seizoen hadden wij weinig keepers en ben ik tweede keeper geweest en dit seizoen begon ik als derde keeper, maar ik ben altijd mijn best blijven doen en heb elke kans gepakt die ik kreeg. Uiteindelijk na de winterstop was er een andere keeper geblesseerd en door goed te trainen en goede wedstrijden bij het tweede te spelen heb ik de kans gekregen in het eerste en mij daar te laten zien. Voor mij is het dan ook snel gegaan. Een paar maanden geleden op de bank bij tweede en nu keepen bij het eerste, ik besef het soms ook nog niet helemaal”, zegt hij vol ongeloof.

“Het verschil is wel heel groot met jeugdvoetbal. Ik speel in een leuk en best hoog jeugdteam. Maar het verschil met de selectie is natuurlijk super groot, het baltempo ligt veel hoger en het gehele niveau ligt hoger en fysiek is het natuurlijk een stuk anders. Bij een corner bijvoorbeeld is het heel anders omdat bij het eerste de mensen veel langer zijn dan bij mijn eigen team.” Stoffelsen krijgt echter support van ploegmaten, waaronder een directe concurrent. “Keeper Nigel Pieter heeft mij vaak tips gegeven en geholpen en aanvoerder Abdel Zerai geeft mij ook vaak tips als ik iets bijvoorbeeld beter kan doen, maar ik vind dat de gehele selectie mij altijd heeft geholpen, vooral omdat ik nog jong ben en zij al veel ervaring hebben en mij hierdoor tips kunnen geven en goed kunnen helpen.” De 1.84 lange sluitpost uit Westerpark, die sinds zijn zevende levensjaar al bij Groen-Wit speelt, is een broekie, maar droomt van de landelijke KNVB Beker en een ontmoeting met de club waar hij fanatiek supporter van is.

“Het wordt een leuke wedstrijd en er staat dus veel op het spel. Niet alleen de halve finale van het bekertoernooi, maar ook kwalificatie voor de landelijke versie. Dit zou supervet zijn voor Groen-Wit als dat ons zou lukken. Ik verwacht dat het een leuke wedstrijd wordt met twee goede teams, want Drechtstreek is een goede ploeg heb ik gehoord. Maar wij ook en de laatste weken laten we weer het Groen-Wit zien van voor de winterstop en als we dat laten zien vanavond, dan denk ik dat het ons moet lukken om te winnen. Ik denk dat iedereen ook extra gedreven is door wat er op het spel staat. Een bekerwedstrijd tussen mijn Groen-Wit en mijn favoriete club NAC Breda? In mijn dromen zie ik het al voor me, daar droom ik al als klein kind van om te spelen in een stadion en op TV.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss