Datum: zondag 12 juni 2022, 16:16 - Auteur: Mica de Montigny

Stormram Boushaba loodst Groen-Wit voorbij Nieuwkuijk

VIDEO – Groen-Wit is door naar de tweede ronde om promotie naar de zondag tweede klasse. De zondag derdeklasser was zondagmiddag te sterk voor zondag derdeklasser Nieuwkuijk, dat zijn voorsprong na rust als sneeuw voor de zon zag verdwijnen in Princenhage.

Het zijn de invallers die de show stelen aan de Postillonstraat. Kevin de Haan rent na het verlossende laatste fluitsignaal naar het uitpubliek, dat in blauwe shirts de ruimte voor de kantine van Groen-Wit in beslag heeft genomen. Hij krijgt bijna een bierdouche, maar viert uitbundig. De thuisclub kreeg een snelle achterstand om de oren, nadat Nieuwkuijk even ervoor al had gewaarschuwd en de paal raakte. Maar na de 0-1 was het allerminst overtuigend van de bezoekers uit het dorpje tussen Waalwijk en Den Bosch.

Groen-Wit ging domineren en stapelde kans op kans. Flankspeler Zakaria Zerouali (foto) was voor rust de beste man van het veld. Hij dolde zijn bewakers hopeloos en zijn moves waren een lust voor het oog. Na een puike actie raakte hij de binnenkant van de paal, wat later zette hij na een goeie solo Tijn van Galen voor de keeper, maar die schoot in de handschoenen van de vijandelijke goalie. Zerouali was een dreigende speler en een genot om te zien. Spits Van Galen miste voor rust overigens nog een dot van een kans op aangeven van Badr Khandour.

Na rust was Zerouali stukken minder. Beide teams speelden uberhaupt slecht, maar het ging niet om goed voetbal. Het was leven of dood. En in die strijd kwam Groen-Wit bovendrijven. Na een vrije trap van Ahmed Zerouali belandde de bal bij captain Abdel Zerai die dit seizoen wel vaker scoorde, deed dat nu weer (zie video hier onder). Na zijn 1-1 loerde Nieuwkuijk op de counter, maar die ploeg had voetballend niet genoeg in huis om iets te forceren. Groen-Wit daarentegen wel. Twee invallers zorgden voor extase.

Yassine el Allouchi bediende good old Chafik Boushaba middels een prachtige dieptepass en die lepelde op zijn beurt de bal over de uitkomende keeper: 2-1 in de laatste minuut. Feest en vuurwerk op en langs het veld. Een feest dat mogelijk werd gemaakt door Groen-Wit keeper Teun van Kerkvoorde. Beek Vooruit heeft volgend seizoen de beschikking over hem en hij liet zien waarom hij gewild is. De jonge keeper had twee fantastische reddingen in huis, op het moment dat Nieuwkuijk de pot wilde beslissen.

De blijdschap was intens en oprecht in het thuiskamp. Onder meer oud-vedette Mouhcine Zerouali, nu spelmaker bij zondag vierdeklasser PCP, was als een kind zo blij voor de club die in zijn hart zit. Groen-Wit is door naar de tweede van in totaal drie rondes. Terneuzen, dat in 3A dit seizoen onder de Bredanaars eindigde, is de volgende tegenstander aanstaande donderdagavond. Als Groen-Wit die wint, kan het in de finale volgende week zondag overigens in theorie nog uitkomen tegen ‘stadsgenoot’ Bavel. Wordt vervolgd.

Groen-Wit – Nieuwkuijk 2-1 (0-1)
0-1 Nieuwkuijk, 1-1 Abdel Zerai, 2-1 Chafik Boushaba.