Vader en zoon Bruggeman zien Advendo weer groeien

Datum: zondag 19 augustus 2018, 18:47 - Auteur: Mica de Montigny

Vader en zoon Bruggeman zien Advendo weer groeien

VIDEO – Het afgelopen seizoen was zonder de twijfel een van de meest zwarte in de geschiedenis van de club uit Breda-Noord. Inmiddels liggen de kansen stukken beter. Voetbalinbreda.nl sprak met de coach en zijn captain. Twee echte clubmensen: Gerrit en Kevin Bruggeman.

Clubicoon Rinus Graauwmans, die elk seizoen nadenkt over stoppen, maar zich dan toch weer prepareert om 160 ballen op te pompen, kijkt toe hoe Ger Bruggeman ondervraagd wordt. Het is Advendo niet voor de wind gegaan de laatste jaren, maar er is hoop. Nieuwe hoop. Gebracht door een hoop nieuwe spelers en leden die al binnen de rood-witte vereniging zaten. “Slechter dan het vorige seizoen kan niet”, opent de hoofdcoach zijn relaas.

“We kijken niet naar resultaat. Dat komt vanzelf, eerst gaan we bouwen. We hebben meer mensen op de training, maar ik ben pas tevreden als we het eerste en tweede team aan het einde van het seizoen nog intact hebben.” Advendo heeft dus meer te kiezen de komende tijd, waardoor toch stiekem die hoop komt kijken. Hoop op een mooie eindklassering. Voor de aanvoerder, Kevin Bruggeman, een goed teken.

“We zijn vorig jaar op ‘min vier’ punten geëindigd. Dit seizoen wordt het weer aantrekkelijker om naar Advendo te komen kijken.” Zijn quote spreekt tot de verbeelding. Met veel nieuwelingen en de mannen die ondanks alle sportieve malaise toch nog binnenboord zijn gebleven tot aan de laatste snik, kan het seizoen alleen maar mee gaan vallen. Bekijk in onderstaande reportage wat beide heren nog meer te zeggen hadden.