Datum: zondag 26 november 2023, 16:39 - Auteur: Redactie

SVC onderstreept dramatisch seizoen van OVV ’67

OVV stelde zondagmiddag wederom teleur in 5B. Tegen de serieuze tegenstander geeft de ‘versterkte’ selectie uit Oosteind niet thuis en SVC profiteerde daar optimaal van voor eigen fans.

De geelhemden begonnen afwachtend aan de wedstrijd in Standaarbuiten en SVC mocht de bal hebben. Al snel kwam SVC op voorsprong door een voorzet vanaf links die bij de bij de tweede paal werd binnen geschoten, OVV was gewaarschuwd en moest in de achtervolging. Niet veel later gebeurde het omgekeerde, door een foutje in de laatste linie scoorde SVC de 2-0 en dit was tevens de ruststand. Na de rust kwam OVV beter uit de kleedkamer en om nabij de 60ste minuut scoorde Samir Medic de 2-1. Er zat meer in, SVC werd naar achteren gedwongen door de gasten. Rond de 65ste minuut werd op eigen helft een overtreding begaan op een speler van OVV, maar de scheidsrechter liet door voetballen, SVC maakte daar handig gebruik van en maakte onverwachts de 3-1 en gooide daarmee wedstrijd op slot. De 4-1 en 5-1 vielen in de slotfase van de wedstrijd en de ruime nederlaag voor OVV was een feit.

“Ik wist dat SVC een goede ploeg heeft, speelde in eerste helft wat behoudend daat hadden we bewust voor gekozen. Kan er wel een heel verhaal van maken, maar als je 5-1 verliest is het gewoon niet goed genoeg het is weliswaar wat geflatteerd, want 3-1 was meer op zijn plaats geweest denk ik. In de tweede helft raakt mijn keeper Huseyin Efe geblesseerd, waardoor een speler het doel moet verdedigen en Samir Medic, die was ingevallen er weer met een hamstringkwetsuur af moet, dat zijn dan dingen die er ook wel bij kunnen. Er zit niks anders op dan te focussen op de komende twee wedstrijden en die te winnen om in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in te gaan”, bleef OVV-trainer Fatih Kaya hoopvol toen hij met Voetbalinbreda.nl. sprak.

SVC – OVV ’67 5-1 (2-0)
1-0 en 2-0 SVC, 2-1 Samir Medic, 3-1, 4-1 en 5-1 SVC.