Datum: zaterdag 2 maart 2024, 18:31 - Auteur: Redactie

Sven van Zwam leidt Internos naar ruime thuiszege

VIDEO – Internos won zaterdagmiddag opnieuw in 3B. Stellendam was niet opgewassen tegen de club uit Etten-Leur en de scoringsdrift van Sven van Zwam (foto).

De critici meenden dat de uitzege bij titelkandidaat Bruse Boys een incident was, maar de geel-blauwen zelf bewezen voor eigen publiek dat er weer een stijgende lijn inzit. Stellendam kwam namelijk tekort om Internos aan het wankelen te brengen en na een half uur spelen nam de formatie van trainer Remco Broos de leiding via Sven van Zwam.

Samen met assistent Davy Wouters bepaalden zij dat de lange aanvaller niet op ‘9’, maar op ’10’ zou spelen en dat was een gouden zet van het duo. Want toen de bezoekers na rust de gelijkmaker forceerden, sloeg Van Zwam weer toe: 2-1. En zijn huzarenstukje volgde twintig minuten voor tijd, toen hij na een fabelachtige solo de nekslag uitdeelde: 3-1.

Het slotakkoord was voor Matthijs Bakx, die oog in oog met de vijandelijke goalie ijskoud bleef: 4-1. Opeens is de top van de ranglijst weer in zicht en kan Internos in de huidige vorm misschien nog wel voor een kleine verrassing gaan zorgen.

Internos – Stellendam 4-1 (1-0)
1-0 Sven van Zwam, 1-1 Stellendam, 2-1 en 3-1 Sven van Zwam, 4-1 Matthijs Bakx.