Datum: dinsdag 30 april 2024, 19:47 - Auteur: Mica de Montigny

Technische staf TVC Breda valt uiteen: Kivits alsnog weg

Medio januari maakten Nijs Kivits (foto, links) en Kevin Faas (foto, rechts) bekend nog een jaar door te gaan als coaches van TVC Breda, maar dinsdag weet Voetbalinbreda.nl dat Kivits vertrekt volgende maand en dat het van Faas nog onduidelijk is wat zijn rol zal zijn bij de zondag vierdeklasser.

Kivits heeft legitieme redenen om te stoppen met het trainerschap van de degradatiekandidaat uit Tuinzigt. Zijn vrouw moet een zware operatie ondergaan en dus kiest hij voor tijd, rust en steun aan de liefde van zijn leven. “Hoewel ik eerder mijn toewijding voor het seizoen 2024/2025 heb bevestigd, heb ik gemerkt dat ik momenteel niet in staat ben om mijn rol als trainer met de gebruikelijke energie en toewijding te vervullen. In de afgelopen periode hebben mijn gezin en ik te maken gehad met een aantal uitdagende situaties, waaronder huishoudelijke problemen als gevolg van een lekkage en belangrijke gezondheidszorgen binnen mijn gezin.”

“Mijn vrouw staat een behoorlijk zware operatie te wachten en ik voel de noodzaak om er volledig voor haar te zijn tijdens haar herstelproces, dat naar verwachting een aanzienlijke tijd in beslag zal nemen. Ik ben natuurlijk zeven dag per week met voetbal bezig. Deed een jeugdteam, scouting en de selectie van TVC Breda, ik kies er nu voor om minder te gaan doen en mijn vrouw bij te staan in moeilijke tijden. Ze is er 33 jaar voor mij geweest en nu ben ik er voor haar en dus is het fijn dat ik nu wat minder verplichtingen heb”, legt hij de voor hem vervelende situatie open en eerlijk uit. “Maar we gaan door tot het eind van dit seizoen en er alles aan doen om degradatie te voorkomen en de nacompetitie te ontlopen.”

Kivits stapte samen met Faas in in september 2023, juist nadat ze een succesvolle periode met een promotie hadden beleefd. Die zomer koos TVC Breda verrassend genoeg voor Brian Piris, maar binnen een maand was die samenwerking al mislukt. Voor Faas is het nog ‘onduidelijk’ hoe en wat hij gaat doen voor TVC Breda, zo betitelde hij dat zelf, maar hij blijft wel behouden voor de club. “Komend seizoen met een nieuwe hoofdtrainer gaan we verder bouwen aan het bestuurlijk nieuwe TVC Breda. Met de nieuw aan te stellen trainer zal ik overleggen wat mijn rol zal zijn. Ik zal deze gasten nooit in de steek laten. Zij geven mij de waardering dus daarom die ik graag iets terug voor deze groep en blijf ik”, aldus Faas.

De club uit de volkswijk zit momenteel in de problemen als het gaat om financiën en vrijwilligers binnen de vereniging. Wel staat er op korte termijn een ledenvergadering gepland en de geruchten gaan dat er nieuwe plannen liggen door de ‘juiste’ mensen.