Datum: zondag 1 maart 2020, 19:44 - Auteur: Redactie

Terheijden klopt DIA ondanks vroeg tegendoelpunt

De derby van 4C op sportpark Ruitersvaart is zondag in het voordeel beslecht van Terheijden. DIA begon nog wel uitstekend aan de wedstrijd.

Zwart-wit versus geel-zwart: het affiche kreeg al snel een doorbraak in de Gemeente Drimmelen. Het was de tiener Tien de Bont (2001) die de score opende namens het bezoek uit Teteringen, maar ook meteen het alarmsignaal voor de thuisclub.

Dankzij Joris Noort stond er namelijk al rap 1-1 op het scorebord en daar zou het niet bij blijven in de eerste helft. De gastheren namen het initiatief en dankzij een treffer van Luc de Peijper, eveneens een tiener uit het jaar 2000.

In het spannende tweede bedrijf vielen geen doelpunten meer en dus kon Voetbalinbreda.nl na afloop beide trainers aan de tand voelen. “Een gelijkspel had de verhoudingen op het veld beter weergegeven”, aldus verliezend coach Erik van Rooij.

”Of we verdiend hebben gewonnen? Absoluut verdiend, DIA heeft één kans gehad, maar we verzuimen het zelf eerder af te maken. DIA heeft zich ook zelf uit de wedstrijd gepraat”, vond winnend oefenmeester Fred Vrolijk.

Komend weekend ontvangt Terheijden rivaal Blauw Wit ‘81. DIA reist die zondag af naar RFC.

Terheijden – DIA 2-1 (2-1) 0-1 Ties de Bont, 1-1 Joris Noort, 2-1 Luc de Peijper.