Datum: zondag 1 mei 2022, 18:32 - Auteur: Redactie

Terheijden slaat PCP-aanval om begeerde tweede plek af

In 4C droomde PCP van de tweede plek, maar die is van Terheijden en die blijft van Terheijden. In een onderling gevecht trokken de dorpelingen zondagmiddag aan het langste eind.

De thuisclub had voetballend Brabantpark een heerlijke 85-jarig bestaan van de vereniging gegund, maar zo’n vaart liep het niet. Sportpark Lage Kant veerde wel snel op, toen spits Mustapha Houba uit de draai de heerlijke openingstreffer aan liet tekenen. Achraf Mejout assisteerde de 35-jarige goalgetter, die bij zijn aanname direct de bal klaar had gelegd om hem vervolgens in de kruising te lepelen. Iedereen wist dat PCP op de tweede plek van Terheijden aast, maar de club uit de Gemeente Drimmelen staat niet voor niets op de tweede positie en verdedigt die met man en macht.

En dus ging het mis vlak na rust. PCP-goalie Mo Omar, de voorbije weken nog in goede vorm, vloerde Martin Mertens pardoes en de bal lag op de stip. Topscorer Jaimy de Koning pakt zulke cadeautjes gretig uit: 1-1. En een paar minuten later was het gedaan. Huseyin Bayram, vorige week nog verantwoordelijk voor een wereldgoal uit een vrije trap bij DEVO (3-1-winst, red.) wilde als laatste man een speler uitkappen, maar dat mislukte. De daaropvolgende voorzet werd door De Koning achter Omar getrapt: 1-2. De Koning deed zijn naam voor de zoveelste keer eer aan.

De wedstrijd op zijn kop en de frustraties namen toe in het thuiskamp. Twee persoonlijke fouten kostten PCP de kop, want verder dan een geblokt schot van doelpuntenmaker Houba kwamen de groenhemden niet meer. Het was een hard gelag voor de formatie van coach Richard Hoogkamer, die de ploeg van trainer Fred Vrolijk daarmee een beetje zelf in het zadel hielp. “Voor rust speelden we goed voetbal, na rust hebben we niet meer gevoetbald”, vertelt aanvoerder Mouhcine Zeroauli (foto) aan Voetbalinbreda.nl. “Terheijden is best een goede ploeg. Zit wel wat voetbal in.”

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN HET EERSTE KWARTIER VAN DE DERBY GEMAAKT DOOR JOS THOMMASSEN OP ONZE FACEBOOK-PAGINA

PCP – Terheijden 1-2 (1-0)

1-0 Mustapha Houba, 1-1 (pen.) en 1-2 Jaimy de Koning.