Datum: maandag 16 november 2020, 13:48 - Auteur: Redactie

Terheijden traint niet onder de huidige maatregelen

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag vierdeklasser Terheijden was het begin van het seizoen goed. De coronacrisis zette echter bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de ploeg uit de Gemeente Drimmelen.

De zwart-witte dorpsclub slaagde er in de groepsfase van het bekertoernooi te overleven en lootte in de volgende ronde een uitduel met Hoeven. In 4C ging het ook voortvarend voor de Terheijdenaren: tien punten uit vijf competitiewedstrijden zorgde voor een gedeeld tweede plaats met SAB (derde op doelsaldo). Coach Fred Vrolijk spreekt met Voetbalinbreda.nl over de situatie van toen en nu.

“De start van de competitie is door alle Corona-perikelen zeer rommelig en onoverzichtelijk, zeker in een competitie waar iedere week ook al een team vrij is door een ongelijk aantal teams. We zijn hier zelf redelijk doorheen gekomen, een derde plaats en door in de beker. Het is nu afwachten wat er de komende maanden gaat gebeuren, we zullen moeten zorgen dat we er klaar voor zijn als we weer mogen. En daarnaast afwachten wat de KNVB besluit; een hele of een halve competitie of een konijn uit de hoge hoed.”

“We trainen op dit moment niet. Om reden dat met tweeën trainen voor spelers niet heel inspirerend is en daarnaast omdat er nog geen zicht is op hervatting competitie. In de komende weken zullen we hopelijk weer wat grotere groepen op het veld mogen hebben, dan zullen we de draad weer oppakken. We zullen dus nogmaals ook af moeten wachten wat de KNVB beslist met het oog op competitie en de daaraan gekoppelde regels. Wij gaan er voor zorgen dat we er staan als het zover is en proberen de lijn van de start competitie door te zetten.”