Datum: zaterdag 23 maart 2024, 18:51 - Auteur: Redactie

The Gunners begaat cruciale misstap bij ‘rood’ SSC ’55

De droom van promotie via de nacompetitie is verder weg dan gehoopt voor The Gunners in 4F. Zaterdag verloor de equipe uit Gageldonk op pijnlijke wijze van laagvlieger SSC, dat nog een rode kaart kreeg.

SSC begon goed aan de wedstrijd met de snelle openingstreffer na een scrimmage voor de Bredase goal. The Gunners scoorde echter via Dion Riemens de aansluitingstreffer in een zeer slechte eerste helft van de uitploeg. Het spel was fantasieloos en tam. Na de rust moest The Gunners uit een ander vaatje tappen en deed dat ook. De thuisclub werd bij de strot gepakt en het wachten was op de voorsprong. Het was echter SSC dat op voorsprong kwam door (wederom) een lange bal die in het strafschopgebied gepompt werd. De bal viel prompt tussen de laatste linie en goalie Luke van Gurp waarna de bal knullig over de doellijn verdween (2-1).

De volgende fase van The Gunners was de beste in de wedstrijd. Er werden een aantal grote kansen gecreëerd. De gelijkmaker kwam verdiend op naam van Boris Houtzager. Het wachten was nu op de verdiende winst. Deze kwam echter niet omdat megakansen om zeep werden geholpen. Absoluut dieptepunt in de wedstrijd was het afkeuren van een glaszuiver doelpunt wegens vermeend buitenspel. De scheidsrechter werd gefopt en ging erin mee. En zoals wel vaker als de kansen aan de ene kant niet gemaakt worden, vallen ze aan de andere. Een verdwaalde counter van SSC werd gepromoveerd tot doelpunt.

“Of het nu einde seizoen is? We gooien de handdoek niet in de ring, maar moeilijk wordt het wel”, vertelde The Gunners-trainer Jeroen Ras aan Voetbalinbreda.nl.

SSC ’55 – The Gunners 3-2 (1-1)
1-0 SSC ’55, 1-1 Dion Riemens, 2-1 SSC ’55, 2-2 Boris Houtzager, 3-2 SSC ’55.