Datum: zaterdag 9 oktober 2021, 19:17 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners bezwijkt na gemiste kansen bij Baronie

The Gunners is na speelronde 3 zijn koppositie kwijt in 4D. Baronie bleek zaterdag in eigen huis te sterk voor de bezoekers uit de Haagse Beemden.

Op het hoofdveld van sportpark de Blauwe Kei, waar de publieke belangstelling behoorlijk tegenviel, opende het bezoek uit Gageldonk ijzersterk. De formatie van nieuwbakken trainer Brian Piris oogde krachtig en speelde drie kansen bij elkaar. Vooral topschutter Daniël Zwanenburg (foto) mocht zich aanrekenen dat hij na oog in oog te staan met de thuisdoelman The Gunners niet op voorsprong bracht. De zaterdagtak van de Baronnen kon daar weinig tegenover stellen. Het dieptepunt was het opstootje tien minuten voor rust, toen de leidsman dreigde te staken, maar de gemoederen toch tot bedaren kreeg.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld en ontpopte Max Denisov zich tot handenbinder. Het jonge Baronie-talent baarde opzien door voor open goal een bizar grote kans te missen, maar even later was het wel raak. Hij mocht vrij ongehinderd tegendraads binnenkoppen na een vrije trap: 1-0. Daarna ontstond er meer ruimte, maar verweerden de gasten zich nog even. Bijna, bijna kopte Paul Pedersen een schitterende voorzet in de kruising, maar de bal vloog voorlangs. Als die bal er in was gegaan zou het bij 1-1 blijven, maar als bestaat niet in het leven, zeker niet in voetbal. Uiteindelijk was het Denisov die de derby besliste.

De snelle aanvaller kreeg op rechts een bal mee, leek de sprint met Drik Bulkmans op te moeten geven omdat hij naar zijn hamstring greep, maar kon op magistrale en verrassende wijze toch versnellen en buitenom. Op de achterlijn legde hij de bal ook nog achter Luke van Gurp, die de eerste goalie Michael van Gastel verving. Een geweldige 2-0 van de voormalige DIA-speler Denisov. Daarna was het helemaal over met de tegenvallende bezoekers, die nog rood kregen in de persoon van Marcus Rademaker vanwege ‘mekkeren’ tegen de scheidsrechter, die geen best optreden had verder. Brent Lips zorgde voor het slotakkoord: 3-0.

Voor captain Eljay Hoed was de nederaag zuur: “Ik had niet het gevoel dat we zouden verliezen vandaag. Zeker niet in de eerste helft. Maar op basis van de tweede helft, waarin Baronie beter was dan wij, hebben ze gewoon gewonnen. We moeten veel beter spelen dan dit”, aldus de routinier tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop. Voor winnend trainer Ricardo van den Bos werd het uiteraard een heerlijke zondagavond. “Al zag het daar niet meteen naar uit voor rust. In de tweede helft was het nog steeds niet altijd even goed van ons, maar scoren we wel drie goals. De slechte start van het seizoen kunnen we nu wel gaan vergeten.”

Baronie ZA – The Gunners 3-0 (0-0)
1-0 en 2-0 Max Denisov, 3-0 Brent Lips.