Datum: vrijdag 18 september 2020, 14:10 - Auteur: Redactie

Boeimeer-The Gunners wordt een draak van een wedstrijd

Dé wedstrijd die de zaterdag vierde klasse C opent dit weekend is zonder twijfel Boeimeer versus The Gunners. U kent het verhaal inmiddels wel: Boeimeer pikte een handvol basisspelers weg bij de buurman in de Haagse Beemden, maar The Gunners zat ook niet stil en sloeg een aantal routiniers in, die van meerwaarde zijn. Kortom, alle ingrediënten voor een wedstrijd om van te smullen.

De wijkrivalen zullen tot de tanden toe gewapend aan de aftrap verschijnen. Boeimeer-coach Lorenzo Boudewijns wil bewijzen waarom hij door Voetbalinbreda.nl wordt bestempeld als ‘de toekomstige beste coach van het Bredase amateurvoetbal’, terwijl zijn concullega Peter Remie misschien wel wil bewijzen dat zijn trainersloopbaan niet als een nachtkaars dooft, aangezien hij nu actief is op het laagste zaterdagniveau, terwijl hij een jaar of acht geleden als trainer van JEKA nog aan de zondag Hoofdklasse rook.

Nick Collins, kind van de club van The Gunners, kan helemaal geen nederlaag gebruiken nu hij het shirt van Boeimeer draagt sinds dit seizoen. Evenals Kevin Visser, Dion Riemens, Timo Trentelman en Eliyas Amaziane bijvoorbeeld, want die gingen verrassend genoeg allemaal met hem mee naar sportpark Heksenwiel. Pikant, pikant, pikant. Bij The Gunners wil de 37-jarige Paul Pedersen bewijzen dat hij nog niet versleten is. De gretige spits schoot The Gunners jaren geleden hoogstpersoonlijk naar de zaterdag tweede klasse, maar speelde enkele jaren niet meer.

Zijn rentree is veelbelovend en hij is lovend over het nieuwe The Gunners. Over Boris Houtzager, het grote talent van The Gunners, is ook eenieder lyrisch op sportpark het Hooghuys. Over Hout’zager’ gesproken, Eljay Hoed is ook nieuw bij The Gunners en kreeg direct de rol als aanvoerder in de voorbereiding, omdat Pedersen nog niet helemaal fit was. Hoed, ervaren verdediger, zal alle wapens uit de kast moeten trekken om vijandelijk gevaar in de kiem te smoren. Kortom, wat een seizoensouverture, we kunnen oprecht niet wachten.

Maar goed, laten we eerlijk zijn met elkaar. Elke keer als wij een voorbeschouwing maken met spelers of trainers aan de vooravond van zo’n kraker, volgt een zouteloos schouwspel. Voetballers die de druk niet aankunnen, nadat duizenden Bredanaars hebben gelezen wat er te wachten kan staan (een groot interview wordt gemiddeld 3500 keer gelezen). Of behoudende tactieken, alles om niet te verliezen met bar en boze duels als gevolg. Dus deze keer geen grote interviews, want anders wordt het weer een draak van een wedstrijd.