Datum: zaterdag 4 november 2023, 17:03 - Auteur: Redactie

The Gunners boekt een nipte thuiszege op SSC ’55

The Gunners toonde zaterdag weer beterschap in 4F. Na twee nederlagen volgde een thuisoverwinning op SSC ’55.

Over de hele wedstrijd was The Gunners de betere ploeg op het regenachtige sportpark het Hooghuys. De Bredanaars hadden grotendeels de bal en kwamen voor rust terecht op een 2-0-voorsprong. Doelpuntenmakers? Boris Houtzager met de eerste en de meer defensieve Marcus Rademaker met de tweede. Direct na rust werd een schitterende aanval van The Gunners niet gepromoveerd tot de 3-0.

Dit blijft dan ook het euvel voor de withemden; het gebrek aan scorend vermogen. Na een aanval over veel schijven werd Sam Bestman één op één gestuurd richting de doelman van SSC en hij omspeelde de vijandelijke keeper vakkundig, maar speelde de bal te ver voor zich uit waardoor hij deze opgelegde kans miste. Zoals vaker scoorde de tegenstander uit één van de spaarzame counters.

Het wachten was op een offensief van SSC, maar dat bleef uit. “The Gunners verzuimde de score uit te breiden naar een comfortabele stand. Uiteindelijk bleef het lang spannend zonder dat we nog echt in gevaar zijn geweest. Vakkundig werd het laatste kwartier uitgespeeld”, aldus nieuwbakken coach Jeroen Ras na afloop van de zege van zijn team tegenover Voetbalinbreda.nl.

The Gunners – SSC ’55 2-1 (2-0)
1-0 Boris Houtzager, 2-0 Marcus Rademaker, 2-1 SSC ’55.