Datum: zaterdag 16 maart 2019, 23:50 - Auteur: Redactie

The Gunners boekt ruime thuiszege op ‘rode lantaarn’

The Gunners deed zaterdagmiddag wat het moest doen in 4C, winnen. Hekkensluiter SC ‘t Zand opende verrassend, maar ging ‘logischerwijs’ onderuit.

Het toch al wisselvallige seizoen voor de club uit de Haagse Beemden begon opnieuw vreemd: de slechtste club van de ranglijst na een paar minuten brutaal de leiding en zorgde toch echt even voor frustraties in het thuiskamp. Daarna stond de organisatie van The Gunners echter prima en stond het zelfs al snel 1-1 dankzij een goal van spits Daniel Zwanenburg (foto).

Martijn van Gastel bood de thuisploeg zelfs de voorsprong, waarna Zwanenburg opnieuw prikte: 3-1. Met de goed keepende Maikel van Gastel, die nog altijd de geblesseerde Luke van Gurp verving, kwamen de Bredanaars niet meer in de problemen. Sterker nog, in de slotfase voltooide Zwanenburg zijn hattrick en dikte de eindscore daarmee nog wat aan op sportpark het Hooghuys.

Winnend trainer Mark Schuiten, die volgend seizoen naar VVR vertrekt en af wil sluiten in Gageldonk met een prijs, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl over de thuiszege. “Er waren vandaag drie man weg en vier man waren geblesseerd. Daarom speelden Joep Adan, Joram Sapulete en Martijn Lokhorst en die deden dat prima. We wonnen verdiend en moeten nu doorknallen.”

The Gunners – SC ‘t Zand 4-1 (1-0)
0-1 SC ‘t Zand, 1-1 Daniël Zwanenburg, 2-1 Martijn van Gastel, 3-1 en 4-1 Daniël Zwanenburg.