Datum: maandag 7 oktober 2019, 00:21 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners-coach Van Nijnatten miste ‘voor het eerst in 25 jaar’ een wedstrijd

René van Nijnatten (foto) beleefde een vrij ongebruikelijk weekend. De nieuwe hoofdtrainer van The Gunners lag met griep op bed en miste zodoende zijn eerste wedstrijd als coach. Verzachtend detail? Zijn ploeg won.

Bredanaar Van Nijnatten, die de laatste jaren coach was van onder meer Bavel, TVC Breda, RSV en FC Bergen, was een bron van emoties afgelopen weekend. Donderdag gaf hij naar eigen zeggen ‘een echt heerlijke training’, maar de dag erop voelde hij zich ziekjes. Voetbalinbreda.nl belde hem daarom op. “Ik kreeg vrijdag nog kaartjes aangeboden voor NAC – NEC, maar ik heb vriendelijk moeten bedanken. Op zaterdag stond ik op en helaas voelde ik me zo ziek als een hond”, klinkt het balend.

En dus moest hij voor de allereerste keer verstek laten gaan tijdens een officiële speelronde. “Ik train nu al 20 of 25 jaar en dit is de eerste keer dat ik er tijdens een wedstrijd niet bij kon zijn. Via WhatsApp heb ik de hele wedstrijd bij VVC ‘68 in contact gestaan met mijn fantastische technische staf: leider Ad Dekkers en assistent Jeroen Ras. Zeker 30 keer een app gestuurd en uiteindelijk zo blij dat ik het nieuws te horen kreeg dat we hebben gewonnen.”

”Om eerlijk te zijn voelde ik nu nog meer spanning vanaf mijn bed, dan wanneer ik in de dug-out zit. Ik werd helemaal gek toen ik hoorde dat we met 4-3 aan de leiding gingen. Maar gelukkig is alles goed gegaan en wonnen we bij toch een titelkandidaat met 5-3.” Zijn spits Daniël Zwanenburg maakte in die kraker in 4C een hattrick en kon op respect van zijn oefenmeester rekenen. “Wij hebben onze eigen Sydney van Hooijdonk”, zo vergeleek hij hem quasi gekscherend.

Op de vraag of Van Nijnatten uit bijgeloof beter elke zaterdag in bed kan blijven zodat The Gunners wint klinkt het resoluut. “Haha, ik ben totaal niet bijgelovig. Daarnaast is het voor mij en m’n vrouw niet erg als ik een keer van huis ben”, besloot de sympathieke oefenmeester met een grote glimlach. Komende zaterdag is Van Nijnatten opgeknapt en staat hij weer langs de lijn. Dan komt DOSKO naar het altijd gezellige sportpark het Hooghuys.