Datum: zaterdag 21 september 2019, 18:44 - Auteur: Redactie

The Gunners en DHV delen de koek in ouverture

The Gunners heeft 4C zaterdag geopend met een doelpuntrijke remise. In de Haagse Beemden bleek DHV een geduchte tegenstander.

Sportpark Het Hooghuys was als vanouds druk en de zonnestralen deden iedereen goed, zeker omdat het vlaggenschip van de kleine volksclub weer in actie kwam na lange tijd. Heel vlot verliep de eerste pot van de campagne niet. De bezoekers uit Zevenberschenhoek namen brutaal de leiding, maar spits Daniël Zwanenburg pareerde al rap. Dat deed de goalgetter ook meteen ma de 1-2.

Bij die stand zou het ook blijven en dus debuteerde trainer René van Nijnatten met een gelijkspel in Gageldonk. Men kon er mee leven, maar na afloop was er toch hier en daar ruimte voor zelfkritiek.

“Ik persoonlijk vind dat we hadden moeten winnen. In de eerste helft als ik zelf die twee kansen er ingeschoten had, maar je komt twee kwer keer achter, dan vind ik het ook netjes als je terugkomt, dat is toch positief in mijn ogen. De volle winst had er wel ingezeten, maar daar voel ik me dan iets meer verantwoordelijk voor in verband met die kansen”, aldus de redder van de dag Zwanenburg (foto) na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

The Gunners – DHV 2-2 (0-0)
0-1 DHV, 1-1 Daniël Zwanenburg, 1-2 DHV, 2-2 Daniël Zwanenburg.