Datum: zaterdag 7 oktober 2023, 17:17 - Auteur: Redactie

The Gunners herpakt zich en klopt hekkensluiter UVV ’40

In speelronde 3 heeft The Gunners zaterdag de derby bij UVV ’40 gewonnen. In 4F waren de bezoekers uit de Haagse Beemden veel te sterk voor de nieuwe zaterdagploeg uit Ulvenhout.

.

Op sportpark Jeugdland misten beide ploegen smaakmakers, waardoor het geen hoogstaande pot voetbal werd. The Gunners moest zijn favorietenrol waar zien te maken op het kunstgrasveld en begon daarmee door een treffer van Pascal de Jong. UVV, dat dit seizoen alles heeft verloren, sloeg echter geen modderfiguur. Scoren lukte echter niet. Dat lukten de gasten uit Gageldonk wel. Captain Danny Ummels mocht voor de zoveelste keer dit seizoen aanleggen voor een pingel (2-0) en na een klutsbal in de zestien volleerde Boris Houtzager een rebound binnen van dichtbij: 0-3. In de laatste minuten werd het nog 1-3 dankzij Sebastiaan van de Wallen.

“In een wedstrijd die gewonnen moest worden na de zeperd van vorige week hebben we datgene gedaan wat moest”, klinkt nieuwbakken The Gunners-coach Jeroen Ras opgelucht. Hij blijft namelijk ook nog een beetje kritisch als hij met Voetbalinbreda.nl spreekt na afloop. “Over de uitvoering ben ik deels tevreden: we hadden meer moeten scoren en de tegengoal was onnodig. Gezien het feit dat we bij lange na niet compleet zijn en we drie van onze vijf aanvallers missen, ben ik tóch tevreden.”

UVV-trainer Niels van Dongen kon ook bij vlagen tevreden zijn. “De eerste helft deden we leuk mee, in mijn ogen waren we gelijkwaardig. We hadden een aantal basisspelers afwezig met studieverplichtingen, maar Sjoerd den Dekker deed mee als routinier, en dit was een positieve impuls. Hun openingsgoal viel, maar daar hadden we zelf ook kansen toe. Na rust moesten we noodgedwongen wat sterkhouders wisselen en kwamen we onder druk.” Bij een 0-3-stand, prikte UVV echter vlak voor tijd toch een goaltje binnen. Zeer opmerkelijk vierden de groenhemden dat alsof de winnende goal gemaakt was. Daar was een reden voor.

“Bij gebrek aan spitsen op de bank, hadden we in minuut 65 een verdediger in de spits gezet. Hij scoorde uiteindelijk de 3-1. Vandaar ook de vreugde, niet zozeer de goal, maar de speler (Sebastiaan van de Wallen, red.) die scoorde.”

UVV ’40 – The Gunners 1-3 (0-1)
0-1 Pascal de Jong, 0-2 Danny Ummels (pen.), 0-3 Boris Houtzager, 1-3 Sebastiaan van de Wallen.