Datum: dinsdag 23 mei 2023, 18:46 - Auteur: Redactie

The Gunners-icoon Pedersen keert terug als assistent

Nieuwbakken The Gunners-coach Jeroen Ras krijgt met ingang van komend seizoen assistentie van Paul Pedersen (foto). De legendarische spits ging vorig jaar met voetbalpensioen, maar mist zijn club. Voetbalinbreda.nl sprak met de voormalige goalgetter.

De kleine grote man komt terug. De speler die het kleine volkscluppie uit Gageldonk haast hoogstpersoonlijk naar de zaterdag tweede klasse loodste vorig decennium, staat na de zomer weer op het veld. Aan de zijde van Ras, die Brian Piris opvolgt. Samen gaan zij proberen om The Gunners weer tot leven te wekken en de droom van promotie uit te laten komen. Weg uit de kelder van het zaterdagvoetbal.

“Of ik het gemist heb? Ja, toch wel. Het blijft leuk”, geeft de kersverse veertiger toe. “Het is ook meer om die groep weer bij elkaar te krijgen. Het is nogal een verschil dit jaar met het voorgaande jaar. Het is zonde nu, want het is een leuke groep, maar het valt uit elkaar. Ik doe het echt voor de club en de groep. Zelf trainer worden, daar pas ik voor. Dat kost me teveel tijd. Maar in deze rol heb ik er heel veel zin in.”

Toekomstig hoofdcoach Ras steekt zijn tevredenheid over het aantrekken van Pedersen voor de technische staf niet onder stoelen of baneken: “Ik ben bewust gaan zoeken naar iemand die complementair is aan mij. Hij is natuurlijk een The Gunners-icoon en is gepokt en gemazeld in met name mentaliteit en aanvallende kwaliteit.” Het duo Ras-Pedersen is geboren, nu de successen nog.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss