Datum: zaterdag 16 maart 2024, 19:28 - Auteur: Redactie

The Gunners incasseert flinke opdoffer tegen concurrent RWB

In de droom van promotie liep The Gunners zaterdag een mentale tik op. RWB won de ‘zes punten-wedstrijd’ van The Gunners in 4F.

Beide ploegen neutraliseerden elkaar in de eerste helft, waarbij The Gunners 1 op 1 wilde spelen tegen Rood Wit Blauw. RWB creëerde weinig tot niets en de Bredanaars scoorden via een goede actie van Daniël Zwanenburg de openingstreffer. Kort hiervoor had Rik Gielen dit al kunnen doen, maar plaatste zijn kopbal over het doel. Vlak voor rust kreeg Sam Bestman nog een goede kans die onbenut bleef.

De tweede helft was alles anders. Het bezoek uit Waalwijk begon scherper aan de tweede helft en won overal de tweede bal. De gelijkmaker ontstond na een snel genomen corner waar The Gunners niet stond op te letten. Kort hierna scoorde RWB ook nog de 1-2 na een inschattingsfout in de verdediging. De thuisclub probeerde hierna nog om alles of niets te spelen met een extra centrale verdediger voorin te houden.

Dat bracht echter niet het gewenste resultaat. Het was RWB dat vanuit de omschakeling de wedstrijd in het slot gooide door de 1-3 te scoren. “Het is balen dat we verliezen omdat er zeker meer in zat. Ovver de hele wedstrijd gezien is het terecht dat RWB gewonnen heeft. Uiteindelijk verandert er niet veel voor ons: we moeten zorgen dat we bij de bovenste vier eindigen”, aldus The Gunners-coach Jeroen tegen Voetbalinbreda.nl.

The Gunners – RWB 1-3 (1-0)
1-0 Daniël Zwanenburg, 1-1, 1-2 en 1-3 RWB.