Datum: zaterdag 23 september 2023, 18:35 - Auteur: Redactie

The Gunners klopt RFC na rode kaart en penalty

Tegen titelkandidaat RFC winnen: vierdeklasser The Gunners deed het in speelronde 1 zaterdagmiddag. Grote man? Danny Ummels vanaf de stafschopstip.

Een droomdebuut voor Jeroen Ras. Als liefhebber en trouw lid van de club uit Gageldonk gepromoveerd van tweede elftal-trainer naar coach van het eerste en meteen winnen van een kanshebber voor de titel. De jonge oefenmeester uit de Haagse Beemden loopt na de driepunter rustig van het veld, schudt een oudere supporter de hand en vraagt of hij heeft genoten. Met een verlegen glimlach knikt de senior met zijn hoofd dat het goed was.

En dat was het ook, al was het na het breekpunt in de tweede helft niet even makkelijk voor de Bredanaars. RFC kreeg een rode kaart en pingel tegen en na die 2-1 was het allesbehalve gespeeld. Zo moest keeper Luke van Gurp een aantal maal handelend optreden en haalde Marcus Rademaker nog een bal van de doellijn. Met een man meer moest The Gunners achteruit, maar in de slotfase besliste nieuweling Jeffrey Cuppen de kraker op ‘het Hooghuys’.

Zijn uithaal van een meter of zestien verraadde de nodige klasse. De van het veel hoger spelende Wittenhorst overgekomen aanvaller is een welkome toevoeging voor de kleine volksvereniging. Zeker omdat cultspits Daniël Zwanenburg geblesseerd is. Tel daarbij op het ontbreken van de ‘beste speler’ van The Gunners, Sam Bestman, zoals Ras hem noemde en het kan alleen nog maar beter worden. Iemand die er wel bij was en meteen zijn stempel drukt is Danny Ummels.

Bij Boeimeer stond hij te boek als talent, maar hij brak nooit echt door. Na wat omzwervingen bij WDS ’19 en Virtus is hij nu een steunpilaar bij The Gunners. Met zijn ervaring en leiderschap. Maar ook qua scorend vermogen, want zaterdag zag RFC tot tweemaal toe hoe hij zijn status als penaltyspecialist waar wist te maken. Hij boog de vroege achterstand door de bezoekers uit Raamsdonksveer eigenhandig om en dat bleek de opmaat naar een heerlijke overwinning.

The Gunners – RFC 3-1 (1-1)
0-1 RFC, 1-1 (pen.) en 2-1 (pen.) Danny Ummels, 3-1 Jeffrey Cuppen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss