Datum: zaterdag 11 mei 2024, 18:15 - Auteur: Redactie

The Gunners klopt titelkandidaat NEO ’25 en mag nog dromen

In 4F maakt The Gunners nog een klein kansje op het behalen van de nacompetitie om promotie. Dit kwam door de knappe thuiszege van zaterdag op hoogvlieger NEO.

De openingsfase was als verwacht, NEO maakte het spel en The Gunners wilde compact spelen om het gevaar van NEO te beteugelen. Hierdoor ontstond ruimte achter de verdediging van NEO. Cultspits Daniël Zwanenburg (foto), die weer eens in de basis begon, scoorde voor rust de verdiende 1-0. Vlak voor rust was de beste fase van The Gunners: nadat het veelal tegen had gehouden kwam het zelf ook aan voetballen toe.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. NEO zag er niet uit of het daadwerkelijk voor het kampioenschap speelde. The Gunners verdedigde zeer gedisciplineerd als team, waarbij middenvelder Sam Bestman wederom de beste speler van het veld was. Ondanks de 14 (!) minuten blessuretijd wist NEO alleen een keer op de paal te schieten. Dat The Gunners de wedstrijd niet in het slot gooide was een wonder gezien de kansen in het laatste kwart van de wedstrijd.

“Natuurlijk ben ik blij met het resultaat. Het is alleen helaas wel een bevestiging dat er, indien we compleet waren, meer mogelijk was in dit seizoen dan dat we uiteindelijk hebben kunnen laten zien. Of ik nog in de nacompetitie geloof? Alles is mogelijk. Onze grote concurrent TSC won vanmiddag door een penalty in de laatste minuut. Aan de andere kant moeten wij naar PCP en die vechten ook om hun laatste kans op handhaving”, aldus The Gunners-coach Jeroen Ras tegen Voetbalinbreda.nl.

The Gunners – NEO ’25 1-0 (1-0)
1-0 Daniël Zwanenburg.