Datum: zaterdag 7 mei 2022, 17:36 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners laat Boeimeer uit het graf opstaan

De wijkderby tussen The Gunners en Boeimeer is zaterdagmiddag afgesloten in een remise. In 4D moesten de gastheren winnen om koploper te blijven, maar daar staken de bezoekers een zeer onverwachts stokje voor in de absolute slotfase.

De klok geeft 16:52 aan. The Gunners-aanvoerder Paul Pedersen (foto, links) maakt een heerlijke knieschuiver bij de cornervlag. Sportpark het Hooghuys ontploft. De geblesseerde Charlie van Oosterhout rent een paar meter het veld op, juicht uitbundig, glijdt uit en valt, maar balt zijn vuist. Voor de kantine is het feest: 2-0. Met nog zeven minuten op de klok is het een kwestie van de wedstrijd uitspelen, maar de ploeg van coach Brian Piris bezwijkt plots. Na een wijziging in de defensie is het piepen en kraken als Mike de Koning zijn skills toont. De speler van Boeimeer 4 doet pas voor de tweede keer mee, maar speelt The Gunners helemaal kapot.

Eerst soleert hij op rechts onder meer langs Drik Bulkmans en Tim Suter, geeft voor en ziet de bal bij de penaltystip bij Mikey Damen belanden. Normaliter linksback, maar Damen is tegenwoordig spits als hij Boeimeer helpt. Met zijn chocoladebeen legt hij de bal keurig in de verre hoek: 2-1. Een beheerst schot met catastrofale gevolgen voor The Gunners. Want opnieuw De Koning besluit in blessuretijd de onzekere verdedigers van de thuisploeg op de proef stellen. De Koning slalomt voorbij drie man, penetreert de vijandelijke zestien binnen. De paar honderd toeschouwers houden hun adem in. ‘Het zal toch niet’, lijkt de collectieve stilte luidkeels te schreeuwen.

‘Het zal toch wel’. De Koning bewijst een grote speler te zijn. Na zijn oogstrelende actie heeft hij namelijk ook nog de klasse en het overzicht om de bal over de 44-jarige keeper Michael van Gastel te stiften. Werkelijk schitterend. Het is een pijnlijk gezicht voor The Gunners. Alles wat de karakterploeg uit Gageldonk op had gebouwd, lijkt door een passant afgebrokkeld te zijn. De Koning speelt normaal gesproken in een vriendenteam. Toevallig mocht hij het team van coach Tom Looijmans zaterdag helpen. En geholpen was Boeimeer. De Koningsblauwen staan één na laatste na een rumoerig seizoen, spelen nergens voor, maar deden hun buurman heel veel pijn.

The Gunners had de burenruzie met ruime cijfers moeten winnen. Met name aanvaller Daniël Zwanenburg zal zich zaterdagavond achter zijn oren krabben. De cultspits is een reden waarom The Gunners het goed doet, maar hij miste een aantal bizarre kansen. Ook het keeperswerk van Moreno van Hoeckel, normaliter ook speler van Boeimeer 4, moet overigens niet onderschat worden. De kleine goalie hield minstens drie doelpunten uit zijn kooi. Toch incasseerde hij de 1-0. Eerst werd een goal afgekeurd, waarop de thuisaanhang fakkels en vuurwerk afstak. Voor niets dus. Enkele minuten later was het wel raak via wie anders dan defensieleider Tim Suter met het hoofd: 1-0.

De verdediger scoort veel goals en zijn voorbeeld werd goed gevolgd. Rechtsback Eljay Hoed stoomde agressief op, gaf een puike voorzet op Pedersen, die van dichtbij wel raad wist met de kans: 2-0. Boeimeer was simpelweg dood en begraven, maar stak dankzij de eerder beschreven solo op rechts van De Koning opeens een arm uit het graf. Toen De Koning zijn solo op links beleefde stond Boeimeer uit de dood op en was The Gunners geslagen. Helemaal omdat DESK de koppositie overnam door met pijn en moeite te winnen van de zaterdagploeg van Baronie. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met Pedersen en Looijmans. Te beginnen met de diep teleurgestelde routinier.

Vanaf het terras voor de kantine, twee uur na het puntenverlies, geeft de ervaren spits zijn mening. “Ik ben dood en doodziek. We hadden met 4-0 voor moeten staan en dan geef je het zo weg. Twee cadeautjes in de laatste minuten. Dit doet echt zeer. We hebben niks weggegeven en dan dit. Het is echt dom van ons. We hadden de boel dicht moeten gooien, dan was het klaar.” Voor Looijmans was de middag geslaagd. Hij stapte onlangs in een moeilijk project, maar ziet zijn werk week na week wat makkelijker worden. Het vizier is vol gericht op het nieuwe seizoen. “We zijn flink bezig om er een stabielere en grotere selectie van te maken, dan kunnen we mooie tijden beleven bij Boeimeer.”

The Gunners – Boeimeer 2-2 (0-0)
1-0 Tim Suter, 2-0 Paul Pedersen, 2-1 Mikey Damen, 2-2 Mike de Koning.