Datum: zaterdag 9 februari 2019, 19:31 - Auteur: Redactie

The Gunners lijdt ruime nederlaag bij Olympia ’60

In 4C had The Gunners puike zaken kunnen doen zaterdagmiddag, maar niets werd minder waar. Olympia trakteerde het bezoek uit Breda op een pijnlijke nederlaag.

In Dongen nam de thuisploeg van meet af het initiatief. Voor rust werd het al 2-0, waarbij de tegenstand van The Gunners te wensen overliet. Na rust was invaller Kevin Visser trefzeker, maar Olympia vergrootte de marge al snel erna. Patrick van der Pluijm schoot uit een vrije trap nog op mooie wijze de 3-2 binnen, maar daarna liep de in Feyenoord-tenue spelende thuisclub flink uit. De reserve doelman van de gasten moest uiteindelijk vijf keer vissen.

Voor verliezend trainer Mark Schuiten een vreselijke middag, zo liet hij na afloop weten aan Voetbalinbreda.nl. “Onze concurrenten verloren punten en we hadden de derde plaats kunnen pakken. In plaats daarvan krijgen we een dik pak rammel. Het was een ongemotiveerd elftal.  In de rust had ik wel acht spelers kunnen wisselen. Olympia was niet eens zo goed, maar wij waren dramatisch. We hadden niet de wil om te winnen.”

De naar VVR verkassende oefenmeester kreeg sterk het gevoel dat zijn equipe de avond ervoor de wedstrijd al verloor. “Het grootste deel van de selectie is naar NAC Breda – AZ geweest. Het is jammer dat met de huidige stand sommige spelers niet beseffen dat er elke week een finale moet worden gespeeld. En met een slok bier op gaat dat minder goed. Helaas, het is balen.” Komend weekend krijgt The Gunners kans op wraak: thuis tegen DVO ’60.

Olympia ’60 – The Gunners 5-2 (2-0)
1-0 en 2-0 Olympia ’60, 2-1 Kevin Visser, 3-1 Olympia ’60, 3-2 Patrick van der Pluijm, 4-2 en 5-2 Olympia ’60.