Datum: zaterdag 16 februari 2019, 17:04 - Auteur: Redactie

The Gunners loopt geen schade op tegen laagvlieger

In 4C deed The Gunners zaterdagmiddag was het moest doen: winnen. In de Haagse Beemden tegen DVO ’60, dat getraind wordt door een de bij WDS ’19 werkzame Wouter van de Vendel.

Tegen de lager geklasseerde bezoekers uit Roosendaal moest The Gunners zich revancheren voor zijn laatste duel. Bij Olympia ’60 werd er met 5-2 verloren, waardoor de derde plaats niet werd gegrepen. Het was in het eerste kwartier daadwerkelijk te zien dat de ploeg uit Gageldonk wilde winnen. Hoog tempo, vijfkansen, maar geen goals. Tot Dion Riemens raak schoot: 1-0. Daarna lieten de Bredanaars de teugels al meteen vieren.

DVO kwam na de pauze beter in de wedstrijd, maar echt aanspraak maken op een resultaat deed het niet. Het was uiteindelijk Daniël Zwanenburg (foto, rechts) die het thuispubliek wist te verlossen met de tweede treffer van de middag. In de slotfase werd het echter nog spannend, toen de oranjehemden de withemden te slim af waren. De spanning was echter van korte duur, want de uitgoal viel te laat voor echte stress in het thuiskamp.

Voetbalinbreda.nl sprak met beide coaches: “Op basis van de beginfase winnen we verdiend”, zegt winnend coach Mark Schuiten. “Maar een wedstrijd duurt langer en dus moeten we leren volhouden en bepalen.” Namens de gasten sprak Van de Vendel, die bij zondag vierdeklasser WDS ’19 technische zaken doet voor de senioren. “Voor rust waren we te weinig overtuigend. Na rust waren we minimaal gelijkwaardig en verliezen we dus helaas.”

The Gunners – DVO ’60 2-1 (1-0)
1-0 Dion Riemens, 2-0 Daniël Zwanenburg, 2-1 DVO ’60.