Datum: zaterdag 9 maart 2024, 18:10 - Auteur: Redactie

The Gunners maakt geen fout op bezoek bij Olympia

De strijd om promotie duurt voort voor The Gunners. Zaterdagmiddag klopten de Bredanaars het Dongense Olympia ’60 in 4F.

Om in het spoor te blijven van de top drie met als uiteindelijke doel om de nacompetitie te halen had The Gunners vanmiddag een makkelijke pot voetbal. Op voorhand zijn wedstrijden tegen Olympia pikante affiches. Sinds jaar en dag zijn beide clubs veroordeeld tot het spelen van competitiewedstrijden tegen elkaar.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk. Olympia probeerde wel, maar kon geen vuist maken. The Gunners kon eenvoudig de ruimte keer op keer achter de verdediging van de thuisclub bespelen. De 0-1 kwam deels op conto van keeper Luke van Gurp, met een schitterende assist bracht hij Jeffrey Cuppen in een 1-tegen-1 met de vijandelijke doelman. Na een moeilijke aanname volgde een doeltreffende uithaal.

De 0-2 was een ware beauty. Rik Gielen kwam uit op de rechterflank, waarna hij de bal hoog voor gaf op Daniel Zwanenburg. De Rotterdammer moest deels schuin achteruitlopen om vervolgens al duikend de bal snoeihard in de kruising te koppen. De 0-3 kwam op naam van Gielen, na de bal vakkundig bij een corner binnen te hebben binnen gewerkt.

“Hierna scoorden we nog tweemaal, maar deze goals werden vakkundig om zeep geholpen door de schandalig vlaggende grensrechter van van de thuisclub. De tweede helft was daarom om des keizers baard; we konden met het oog op de dubbele speelronde komende week liefst vijf spelers rust geven”, aldus de tevreden The Gunners-trainer Jeroen Ras na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Olympia ’60 – The Gunners 0-3 (0-3)
0-1 Jeffrey Cuppen, 0-2 Daniël Zwanenburg, 0-3 Rik Gielen.