Datum: zondag 17 november 2019, 18:06 - Auteur: Redactie

The Gunners met de billen bloot: Internos slaat toe

De ‘binken’ van The Gunners zitten in dikke crisis. Zaterdagmiddag kwam titelkandidaat Internos demonstreren hoe je als collectief executeert in 4C.

De Bredanaars konden helaas niet in de beste opstelling starten door blessures en de bekende weekendjes weg. Derhalve koos de thuisclub toch om Internos te proberen te bestrijden met strijd. Vanaf minuut 1 startten de gastheren met hoog druk te zetten om proberen Internos het voetballen onmogelijk te maken. Na wat omzettingen in de eerste helft hadden ze dan eindelijk de controle over de wedstrijd; beide teams werden nauwelijks gevaarlijk.

Kort voor rust verspeelde The Gunners de bal in het eigen strafschopgebied waardoor ze de goal aan Internos cadeau deden: 0-1. “Na rust wijzigt Internos niets tactisch, waardoor ik het gevoel had kans te maken op een resultaat”, vertelt assistent Jeroen Ras aan Voetbalinbreda.nl. Hij was voor de tweede keer deze de campagne de vervanger van hoofdcoach René van Nijnatten, die door zijn rug is gegaan en daarom met pijn thuis zat. “Rond de 60ste minuut is de pijp leeg bij jongens, die op vrijdagavond de bink uithangen op een feest, waardoor we vanaf dat moment tegen een ongelooflijke en terechte zeperd oplopen”, kijkt Ras terug op de inzinking van zijn formatie. Het bezoek uit Etten-Leur begon te slopen en sloot pas af bij vijf uitgoals.

”Het enige positieve aan deze wedstrijd is dat nu duidelijk wordt dat er in het tweede een aantal jongens zijn die nadrukkelijk op de deur bonsen. Jorn Tichelaar is een verademing. Buiten dat doe ik misschien Internos tekort. Het veldspel, discipline, gedrag en conditiepeil van deze ploeg is prijzenswaardig en moet ogen gaan openen bij The Gunners.” Volgend weekend kruist The Gunners, dat teleurstellend in het rechterrijtje bivakkeert, de degens met laagvlieger DVO ‘60 in Roosendaal.

The Gunners – Internos 0-5 (0-1) 0-1, 0-2, 0-3, 0-4 en 0-5 Internos.