Datum: zaterdag 6 april 2024, 17:16 - Auteur: Redactie

The Gunners wint met pijn en moeite van laagvlieger Irene

In 4F vecht The Gunners voor zijn laatste kansen op eventuele promotie. Zaterdag werd de eerste stap gezet door Irene ’58 nipt te verslaan in Gageldonk.

Vooraf was de missie duidelijk: er moest gewonnen worden om aansluiting te houden richting plaats 4, die TSC ZA bezet, die recht geeft op nacompetitie.  Zoals zo vaker dit seizoen spelen blessures de thuisploeg parten. Klifferd Bonofacia startte als aanvoerder omdat aanvoerder nummer 1 tot en met 4 afwezig waren vanwege verschillende oorzaken.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor The Gunners. Met name aanvaller Gilliano Lenz was een plaag voor zijn directe tegenstander. De 1-0 kwam dan ook niet verrassend na een schitterende actie van hem, gevolg door een afgemeten voorzet op spits Rik Gielen. Gielen moest hiervoor nog wel een kopbal van een meter of twintig in de kruising produceren. Hierna volgde meteen weer een grote kans  van Gielen die hij, tegen zijn natuur in, miste. Toen vervolgens Irene plots via een counter én een corner op voorsprong kwam in het hol van de leeuw, sloeg er toch iets van paniek in het spel bij de thuisploeg. Een dubbele tegenvaller in deze fase was ook het vroegtijdig wisselen van spits Daniel Zwanenburg.

Na rust herstelde de Bredanaars zich echter binnen vijf minuten. De gelijkmaker kwam op conto van uitblinker Lenz na een schitterende pass van Gielen. De treffer die voor de voorsprong zorgde die volgde, was de mooiste teamgoal van de middag. Weer stonden Gielen en Lenz aan de basis om uiteindelijk collega-aanvaller Jeffrey Cuppen in staat te stellen om de uiteindelijke winnende te produceren.

In deze fase had The Gunners vaker moeten scoren en zoals vaker dit seizoen werd het tot het einde spannend. Het bezoek uit Den Hout wilde wel, maar kon geen vuist maken. Dat kon met het wegvallen van sterkhouder Boris Houtzager -met op het oog een zware blessure- toch nog voor chagrijn kon zorgen.

Voetbalinbreda.nl sprak na de benauwde zege met The Gunners-trainer Jeroen Ras. “We zitten qua blessures echt al lange tijd in de hoek waar de klappen vallen. Gelukkig is Danny Ummels op de weg terug en het is hopen op een wonder van Boris (Houtzager, red.). Volgende week wacht DVVC, die we wederom moeten winnen. De strijd om de nacompetitie is nu volledig open”, doelde hij mede op de nederlaag van concurrenct TSC ZA bij koploper NEO ’25.

The Gunners – Irene ’58 3-2 (1-2)
1-0 Rik Gielen, 1-1 en 1-2 Irene ’58, 2-2 Gilliano Lenz, 3-2 Jeffrey Cuppen.