Datum: zaterdag 30 maart 2019, 18:17 - Auteur: Redactie

The Gunners mist reuzekans op de derde plaats

Vorig weekend won The Gunners nog bij Unitas ’30, maar de ‘return’ in 4C verliep dramatischer zaterdagmiddag. Op eigen veld liet de club uit de Haagse Beemden dure punten liggen.

Op sportpark het Hooghuys was het weer ouderwets druk langs de zijlijn. De Gageldonkse voetbalvereniging ontving bezoek uit Etten-Leur en dat nam brutaal de leiding. Toch repareerde de thuisploeg, die last had van diverse afwezigen door blessures en schorsingen, de schade nog voor het rustsignaal had geklonken. Eerst was Frank van Bergen trefzeker op aangeven van topschutter Daniel Zwanenburg (foto) en erna bepaalde Nick Collins de ruststand op 2-1. Er werd een overtreding gemaakt op nieuweling Jamie Wolff en Collins trapte binnen uit een vrije trap.

In het tweede bedrijf zakte The Gunners echter door het ijs. De Bredanaars, die bij winst de felbegeerde derde plaats op de ranglijst konden bemachtigen, werkten een trieste tweede helft af. Eerst hielpen de gastheren twee kansen om zeep, daarna viel Bas Broeders uit en dat merkte de thuisdefensie. Dat resulteerde uiteindelijk in de pijnlijke gelijkmaker van Unitas ’30, dat met een punt huiswaarts keerde. Nu staat The Gunners met drie andere ploegen op de gedeeld derde plek.

Wel is het doelsaldo van The Gunners het minst van al die concurrenten, dus is plaats zes nu een voorlopig feit. Coach Mark Schuiten baalde behoorlijk, zo ving Voetbalinbreda.nl op na afloop. “Ik ben sprakeloos. Na rust hebben we geen geloof, vertrouwen of wat dan ook. Er is nog steeds niks verloren, maar ik ben er echt even klaar mee. Elke wedstrijd wordt een finale nu, maar we moeten wel uit een andere vaatje gaan tappen.” Komend weekend wacht directe concurrent Oosterhout. Uit.

The Gunners – Unitas ’30 ZA 2-2 (2-1)
0-1 Unitas ’30 ZA, 1-1 Frank van Bergen, 2-1 Nick Collins, 2-2 Unitas ’30 ZA.