Datum: zaterdag 20 november 2021, 18:06 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners moet buigen voor beste club van 4D

Ondanks dat The Gunners kansen had op de openingsgoal, won DESK zaterdag verdiend. De topper werd kort na rust beslist door de dorpelingen, die een gat slaan met de Bredase nummer 2.

Sportpark het Hooghuys maakte zich op voor de belangrijkste pot van het seizoen tot dusver. De kraker met de koppositie als inzet begon vrij goed voor de thuisclub van coach Brian Piris. Twee kansen, waaronder een grote voor Boris Houtzager, werden echter om zeep geholpen, waardoor de frustraties groeiden in het thuiskamp. Vooral na rust zat The Gunners niet lekker in zijn vel. DESK werd sterker.

Te sterk. Eerst waarschuwden de gasten uit Kaatsheuvel de Bredanaars met een heerlijk schot op de lat, even later een prachtige aanval door het hart van de thuisdefensie: 0-1. En daarna was het enkel DESK wat de klok sloeg. De geelhemden waren voetballen duidelijk een maatje te groot en bewezen hun status als koploper. Het was aan veertiger Michael van Gastel te danken dat de schade bij 0-1 bleef.

De oude doelman van de ploeg uit Gageldonk keepte een weergaloze partij. Een handvol reddingen en een bal op de paal voorkwamen dat het 0-2, of misschien wel meer zou worden. Ondertussen stapelden de gele kaarten zich in rap tempo op. De frustratie kwam ook voort uit het feit dat The Gunners na rust geen enkele fatsoenlijke kans kreeg op een treffer. Het verlies was dan ook terecht.

Defensieleider Eljay Hoed sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Dit was een kutwedstrijd. We hebben twee 100 procent kansen op de openingsgoal gehad. We hebben niet echt pech gehad, want DESK was voetballend beter dan wij, maar we hebben genoeg kansen gehad bij 0-0.” Geen man overboord voor The Gunners overigens, want de club uit de Haagse Beemden staat keurig tweede nog.

The Gunners – DESK 0-1 (0-0)
0-1 DESK.