Datum: zaterdag 2 april 2022, 18:25 - Auteur: Redactie

The Gunners rolt Dongen op en viert feest in de kantine

Robert Pater hoopte zaterdag op een zege van The Gunners in 4D en de volkszanger kreeg wat hij wilde. Dongen werd na rust weggepoetst op sportpark het Hooghuys.

De Dongense spelers kwamen met een plan naar de Haagse Beemden: de aanvallende wapens van de thuisclub onschadelijk maken en met tien man achter de bal overleven. Dat idee werkte prima voor rust, maar omdat ook The Gunners niks weg gaf, bleef het bij 0-0. In de tweede helft waren de dorpelingen echter volstrekt kansloos. Defensieleider Tim Suter brak de wedstrijd open met opnieuw een doelpunt van hem.

Spits Daniël Zwanenburg (foto) kopte een bal terug op Suter en die werkte af: 1-0. Daarna ging het hard. Zwanenburg verdubbelde de marge, toen hij op het randje van de zestien het leer aannam en strak in de hoek trapte. Het slotakkoord was voor Sam Bestman, die de ploeg van coach Brian Piris daarmee een kroon op het werk bezorgde. De achterstand op koploper DESK blijft zodoende vier punten.

Aanvoerder Paul Pedersen sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “We speelden eigenlijk wel goed. Zij vonden een puntje tegen ons wel prima, maar in principe konden zij dat niet volhouden. Wij zijn stuk voor stuk harde werkers, dus dan weet je dat hij gaat vallen op een gegeven moment”, aldus de ervaren aanvaller. In de kantine ging het vervolgens de hele avond los met zanger Pater in de hoofdrol.

The Gunners – Dongen ZA 3-0 (0-0)
1-0 Tim Suter, 2-0 Daniël Zwanenburg, 3-0 Sam Bestman.