Datum: zaterdag 1 december 2018, 18:13 - Auteur: Mica de Montigny

The Gunners stuurt FC Bergen puntloos naar huis

The Gunners haakte zaterdagmiddag in 4C weer aan bij de top van de ranglijst. FC Bergen werd in de Haagse Beemden over de knie gelegd.

Sportpark Het Hooghuys klapte het eelt van de handen toen Martijn van Gastel voor rust al het duel leek te beslissen. De blonde linksbuiten was met een dubbelslag een grote plaag voor de defensie van de bezoekers van de Bredase coach Rene van Nijnatten. De Bredanaars kwamen verder niet in de problemen en speelden een prima eerste bedrijf in Gageldonk.

Toch werd het na rust nog billenknijpen voor de gastheren. FC Bergen produceerde de aansluitingsgoal en toen de lichtmasten aansprongen, de regendruppels harder begonnen te vallen en de zon onder was leek er een onheilspellende sfeer te ontstaan. Zeker gezien het feit dat The Gunners kwalitatief minder voor de dag kwam dan eerder op de middag.

Goalie Luke van Gurp hield zijn doel in de slotfase echter schoon en zag hoe zijn ploegmaten voorin counter na counter plaatsten. Uit één van vele kansen wist Dion Riemens op aangeven van rechtsbuiten Kevin Visser dan toch te scoren: 3-1. “Tijdens de rust stonden we met 2-0 voor, maar dat had ook meer kunnen zijn”, vertelt coach Mark Schuiten aan Voetbalinbreda.nl.

“Het had zomaar nog 2-2 kunnen worden na de pauze. In de slotfase hebben we weer zoveel kansen gekregen, maar goed. Een wedstrijd om snel te vergeten. Dit nemen we mee naar de nieuwe trainingsweek. Ondanks de vele blessures die we hebben, toch de drie punten. Voor rust waren we ‘ok’, na rust slecht.” Volgend weekend reist The Gunners af naar TSVV Merlijn.

The Gunners – FC Bergen 3-1 (0-0)
1-0 en 2-0 Martijn van Gastel, 2-1 FC Bergen, 3-1 Dion Riemens.