Datum: zaterdag 16 oktober 2021, 18:43 - Auteur: Redactie

The Gunners stuurt Olympia ’60 keihard huiswaarts

De verloren derby van vorig weekend is vergeten door The Gunners. Zaterdagmiddag haalde de vierdeklasser thuis hard uit tegen Olympia ’60.

Op sportpark Het Hooghuys was het de vraag hoe de ploeg uit Gageldonk de 3-0-zeperd van zeven dagen eerder tegen Baronie ZA zou verwerken. Het antwoord volgde vrij snel en was kraakhelder. Voor rust was Tim Suter verantwoordelijk voor de 1-0-rustand en na rust zou de club van coach Brian Piris duidelijk het verschil gaan maken. Extra mooi was dat de 38-jarige Paul Pedersen toesloeg. De routinier, die onlangs zijn rentree maakte bij The Gunners, maar mede door alle Corona-onderbrekingen weinig kon spelen zoals iedereen, dwong zelf de 2-0 af op de voor hem kenmerkende wijze.

Tussen de twee centrale verdedigers lette hij goed op toen er een terugspeelbal aan leek te komen. Zoals altijd druk zettend en afjagend pikte Pedersen (foto, links) de bal op, ging succesvol het duel aan en kapte de bal voor zijn rechter. Met een diagonale uithaal kon de vijandelijke goalie vissen. Het thuispubliek keek tevreden toe en zag wat later hoe Roy Suter er 3-0 van maakte. Het slotakkoord was voor het bezoek uit Dongen, maar de in Feyenoord-shirts acterende uitploeg deed dat wel in het eigen doel: 4-0.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met Pedersen, die na vier weken blessureleed eindelijk weer volledig terug is. “Wij waren voor rust voetballend niet zo sterk, maar na de pauze hielden we het veld breed waardoor ik meer aangespeeld werd en het middenveld door kon voetballen. Of dit het begin is van een doelpuntrijk seizoen voor mij? Laten we het hopen”, lacht de ervaren spits, die nog lang niet aan stoppen denkt. “Deze leeftijd hebben en nog niet opgeven, erg he? Het spelletje is nog veel te leuk”, besluit hij met een knipoog.

The Gunners – Olympia ’60 4-0 (1-0)
1-0 Tim Suter, 2-0 Paul Pedersen, 3-0 Roy Suter, 4-0 eigen doelpunt.