Datum: vrijdag 2 oktober 2020, 22:15 - Auteur: Redactie

The Gunners viert eerste driepunter na vier uitgoals

The Gunners heeft zaterdagmiddag in 4C voor het eerst het zoet van een winstpartij mogen proeven. In Bergen op Zoom waren de Bredanaars vooral na rust veel te sterk voor Dosko.

Na twee verliespartijen en nul punten was het zaterdag de dood of de gladiolen voor de formatie van coach Peter Remie. Dosko rekende op een tot de tanden toe gewapend The Gunners en dat bleek ook wel toen Paul Pedersen de belangrijke openingsgoal aan liet tekenen in het hol van de leeuw. De Turks getinte thuisploeg liet het na de pauze varen, want het bezoek uit Breda was veel te sterk.

Daniel Zwanenburg pikte zijn goaltje weer mee en ook Lennart van der Klooster zette zijn signatuur onder een doelpunt. Het slotakkoord was voor Jael Soeterboek, die de kleine volksvereniging uit Gageldonk eindelijk een hard liet juichen samen met zijn ploegmaten. Nu de eerste driepunter in the pocket zit is het zaak voor ‘het Arsenal uit de Haagse Beemden’ om stevig door te gaan pakken.

Dat gebeurt met Michael van Gastel onder de lat. De veertiger was jarenlang uit de roulatie, maar na zwakke optredens van Luke van Gurp toch weer van stal gehaald. De vijf tegentreffers van zeven dagen eerder hebben Van Gurp de das omgedaan en de technische staf doen besluiten in te grijpen. De vervangende routinier deed het meteen prima en hield de nul.

Dosko – The Gunners 0-4 (0-1)
0-1 Paul Pedersen, 0-2 Daniel Zwanenburg, 0-3 Lennart van der Kooster, 0-4 Jael Soeterboek.