Datum: dinsdag 12 maart 2024, 22:59 - Auteur: Redactie

The Gunners wint bizar inhaalduel met ‘rood’ UVV ’40

Hekkensluiter UVV verbaasde dinsdagavond in 4F vriend en vijand tijdens het inhaalduel bij The Gunners, maar verloor toch. Na een voorsprong tijdens de rust en twee rode kaarten was het gemoed bij het bezoek uit Ulvenhout niet best, want degradatie naar de nieuwe zaterdag vijfde klasse is een feit.

The Gunners werd de eerste twintig minuten weggespeeld door UVV, dat de leiding nam via Jim Verburgt. Na een omzetting speelde The Gunners nog voor rust alles of niets. Met een schot van nieweling en man in vorm Rik Gielen op de lat werd het startsignaal gegeven voor een belegering. Een vervelende onderbreking volgde: door dat er vanuit het publiek iets geroepen werd, besloot scheidsrechter Zuykerbuyk te staken. Na de onderbreking ging The Gunners verder waar het gebleven was. Het bleef echter 0-1 tot de rust.

Na de rust speelden The Gunners 1-4-2-4. De ingevallen Gilliano Lenz zorgde voor veel gevaar vanaf de rechterflank. De gelijkmaker kwam van de voet van Gielen na een corner. Vervolgens scoorde de beste speler van het veld, Sam Bestman, na een lange rush over de rechterflank. Hierna was het weer de grote Gielen-show. Hij scoorde hierna een loepzuivere hattrick en bracht zijn totaal deze wedstrijd op 4 en op 9 na de winterstop. De vierde goal was schitterend hij nam de bal met de hak van de rechtervoet aan om deze meteen naar zijn linker te spelen. Uiteindelijk volleerde hij de bal met zijn ‘zwakke’ been in de kruising. Het slotakkoord was voor Jeffrey Cuppen, met een bekeken schuiver.

“Het vervelende was echter het aantal gele kaarten aan beide kanten. UVV kon zich terecht bekocht voelen door het optreden van de arbiter”, vertelde The Gunners-trainer Jeroen Ras aan Voetbalinbreda.nl. De leidsman die routinier Rolf Snepvangers rood gaf om onbegrijpelijke reden en ook een andere ervaren kracht Ruud Heestermans van het veld stuurde, probeerde de show weer terug te stelen van Gielen.

“Als je met 1-0 de rust in gaat, na al een staking van de scheidsrechter, doe je het prima. De 1-1 van The Gunners viel terecht, maar de 6-1 is uiteindelijk zeer geflatteerd. Ik vind dat we benadeeld zijn door op zijn minst twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter. Ik heb nog nooit mee gemaakt dat een gele kaart meteen resulteert in rood. De scheidsrechter gaf Rolf Snepvangers rood na het tonen van geel, maar Rolf had nog geen geel”, baalde UVV-coach Niels van Dongen terecht.

The Gunners – UVV ’40 6-1 (0-1)
0-1 Jim Verburgt, 1-1 Rik Gielen, 2-1 Sam Bestman, 3-1, 4-1 en 5-1 Rik Gielen, 6-1 Jeffrey Cuppen.