Datum: zaterdag 24 november 2018, 21:19 - Auteur: Redactie

The Gunners wint heel knap bij titelkandidaat DOSKO

Na een mindere periode in 4C heeft The Gunners zaterdagmiddag beterschap getoond. In Bergen op Zoom werd DOSKO, dat hoger staat op de ranglijst, geklopt door de Bredanaars.

In een eerste helft, waarin het bezoek uit de Haagse Beemden veel kansen krijg, werd niet gescoord. Maar in het tweede bedrijf ging het wel los. DOSKO kwam een halve minuut na het beginsignaal van de tweede helft op voorsprong omdat het profiteerde van een fout in de uitdefensie. Terwijl The Gunners met goed spel de thuisploeg af en toe zoek speelde, stond het dus ‘mooi’ 1-0.

Maar de gasten rechtten hun rug: Kevin Visser gaf een strakke voorzet, die door Elyas Amaziane knap binnen werd geknikt. Na de gelijkmaker schakelde The Gunners om en dat leidde tot de 1-2 van Nick Collins op aangeven van Hassan el Farissi, die later ook de wedstrijd zou beslissen met een goal. Dit gebeurde overigens na een korte staking, omdat een gastheer de arbiter bedreigd had.

“We speelden met een hoge balsnelheid en rust in de opbouw. We waren agressief op de bal en goed in de duels. Dit geeft een positief gevoel. We moesten wat, anders waren we de aansluiting met de top sowieso kwijt”, aldus een zeer tevreden trainer Mark Schuiten na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Volgend weekend ontvangt The Gunners, dat vijfde staat, middenmoter FC Bergen.

DOSKO – The Gunners 1-3 (0-0)
1-0 DOSKO, 1-1 Elyas Amaziane, 1-2 Nick Collins, 1-3 Hassan el Farissi.